Duktig student också nyttig student?

Idag kom jag ihåg att jag har en blogg. Så jag tänkte passa på att uppdatera lite.


Tentaperioden är slut sedan ett par veckor tillbaka. Resultatet blev en finfin femma i betyg i ”Algebra och geometri ” och jag hoppade några glädjeskutt. Så allt pluggande var inte förgäves utan gav fin utdelning. Nja, jag lyckade dra på mig ett sockerberoende som är jättesvårt att bli av med. Jag drömmer om kakor, bullar, godis.  Ja, allt som går under rubriken ”FIKA”.

 

Så hur går det ihop för en tvättäkta student att ha ont om pengar och vara konstant hungrig och sockersugen? Usch, tro mig, det är ingen kul kombination. Men jag vet ju att det egentligen inte handlar om att jag får för lite mat, det är bara att man ALDRIG får äta sig proppmätt, för när du står och lagar mat i ditt trånga korridorskök tänker du bara på hur många matlådor du kan göra och det som blir över är det du får till middag.

 

Jag vet att många haft problem med detta men jag har faktiskt klarat mig rätt bra. Mitt problem är som sagt det ständiga behovet av fika. Så går det att vara en duktig student och samtidigt en nyttig student? Svar NEJ! Tentaplugg kräver socker och träning kräver grönsaker och annat nyttigt.

 

Usch för sockersug helt enkelt som förstör drömmen att vara en duktig och nyttig student.


RSS 2.0