Hög intelligensnivå...

Jag berättar för Michan om mina "Way Out West"-drömmar vartefter hon kastar ut sig en alldeles intelligensbefriad liknelse som ska gestalta hur absurt det är att hon inte får tillåtelse av våra päron att åka på festival. Min syster är alltså inte myndig ännu.

"Alla vet ju att man inte kan supa ihjäl sig, ta droger, våldtas och sedan mördas när man är myndig. Men bara när man är 17. Att säga emot det är som att påstå att Jesus var en ko!"

Smart där!

Måndag.

1) Ansiktsboken tar över mitt liv!
2) Telefonen är fortsatt tyst.
3) Bara fem nätter kvar på Premo!


50-årskalaset i Värmland i helgen blev en riktig succé! Toppenväder och god mat, vad mer kan man begöra? Jag fick vara chaufför och min pappa fick supa ikapp med sina bröder. Jag förstår inte hur folk kan skämmas över sina nära anhöriga (fäder, makar osv.) bara för att dom dricker för mycket och har jättekul. Jag skämdes inte ens när pappa sluddrade igenom sången om "Myran" och tappade bort sig på en massa ställen. Både jag och min syster hade jättekul trots att pappa "gjorde bort sig". Men vadå? Han hade ju kul! Nu vet jag vems gener jag ärvt när vi kommer till DET i alla fall...

Nu håller jag på och skriver packlistor! En till tågluffen och en till flytten i Uppsala. Den sistnämnda är lite klurig. Eftersom jag hyr i andra hand möblerat behöver jag inte tänka på säng, skrivbord, tv osv. Men sådana saker som... Gardiner till exempel! Jag måste skriva en liten lista över allt smått och gott som kan tänkas behövas och sedan gå igenom mina rum för att hitta allt viktigt. Behöver jag min miniräknare? Behöver jag ta med mig en uppsättning bestick? Det blir verkligen klurigt att spika ihop en flyttlista. Man vill ju inte gärna åka fram och tillbaka jämt för att man glömt något...

Jag har nyligen upptäckt en festival jag vill gå på. Way Out West i Göteborg. 13-15 augusti, men vi tågluffar till den 16:e. Kanske åka hem tidigare? (Hanna <3, detta var riktat till dig!)

Nu ska jag försöka knacka ihop en flyttlista! Kommer nipå något JÄTTEviktigt så tveka inte att höra av er!

"Det är synd om människorna"

På äldreboendet där jag jobbar extra som timmis finns det en tant som speciellt åmar sig över diverse åkommor och måste alltid påpeka hur synd det är om henne. Då brukar jag konfrontera hennes pessimism med ovanstående citat ("Det är synd om männsikorna") och sedan fråga henne om hon vet vem som sa så. Det vet hon förstås inte. Men jag är däremot helt hundra på att det är ett välkänt citat.

Frågan är bara vem...

Vad tror ni, är det Strindberg... eller Gud?


Åh vilken härlig dag!

D-vitaminerna gör susen! Jag känner mig så underbart pigg och lycklig och älskar hela världen och livet! Tänk om man kunde känna såhär hela året istället för bara sommarmånaderna. Telefonen är fortfarande tyst så ledigheten fortsätter. Eller ja, träningen och uppladdningen inför O-ringen fortsätter och jag börjar bli riktigt sugen på att orientera i Småland. Det ser också ut att bli ett riktigt härligt gäng som åker! Bjuder nu på lite sol-bilder från eftermiddagen.



Min plats under eftermiddagen! Mot solen! :)



Här laddar vi med krigsreportage, reseguideböcker ("Eyewitness Travel" är den bästa!) och SOLO, den enda tjej-tidningen jag läser!



Agge verkar inte njuta av värmen...



Rudde tar skydd i skuggan..



Telefonen är väääldigt tyst. Och glöm nu för guds skull inte sololjan! Själv råkade jag bränna axlarna igår...

Telefonen är tyst...

Just nu ligger jag på verandan och svettas och läser reseguideböcker. Kroatien verkar vara ett riktigt klipp tycker jag! Och telefonen är så tyst den kan vara, vilket betyder att jag är ledig från Lovisagården tills vidare...

Sola på kära vänner och sitt inte inne och uggla framför era datorer!

Biopremiär?

Den 15 juli har nya Harry Potter-filmen premiär, någon annan som vill gå?

(Jag fick nyss en himla lust att skaffa facebook, så håll utkik efter mig där också! ;))

En midsommarnattskrönika

Vi som krossas,
krossar och går på
små späda barn
med hjärtan som elefanter


Gud uppfinn nåt nytt
Som gör det lätt att hålla ut
Nåt för dom som väntar
dom som orkar vänta, mer


(Olle Ljungström, "Det stora kalaset" 1997)


Tänk er nu för ert inre öga en trött och sliten ung kvinna som jobbat hela midsommarafton. Föreställ er också hur negativ hon är till detta inlägg som hon råkar författa i detta nu och hur hon önskar bara vilja beklaga sin ångest, men istället bestämt sig att försöka inge hopp. Life sucks. Men bara för att det är så nu så behöver det inte alltid vara så.


Midsommar betyder att halva året gått. Eller i alla fall nästan halva. Kanske är det då dags att göra en liten reflektion över det som varit? Det här året har definitivt varit ett av de mest spännande, hittills, men när jag försöker tänka på alla bra saker som hänt förmörkas de av den där dåliga saken. Men utan att ta upp den i bloggen har jag bestämt mig för att gå vidare och se hela upplevelsen som något positivt. Men hur fan ska det gå till egentligen?


Jag har varit olyckligt kär.


Och kanske fortfarande är...


Hur repar man sig efter nått sånt?


Men en sak är säker. Att den olyckliga kärleken är den vackraste. Den är oerhört smärtsam när det går dåligt men förvandlas till ett euforiskt rus när det går bra (det vill säga, när man INBILLAR sig att det går bra). Med den olyckliga kärleken följer svartsjukan. Den är minsann aldrig vacker men är ett kvitto på att du kan älska. Och det är väl positivt? Att veta att man kan älska?


Jag vet att det bästa kanske vore att bara dra

Nästan gå under av sorg men att sen skulle det vara över

Men det går inte

Folk bara säger att det kommer ta tid

Men att om ett tag är allt bra igen

För så säger man ju alltid

Men jag vet inte

Jag kan ju inte sluta älska dig bara sådär

Och glömma allt jag känner


Ibland känns det bra och jag tror

Att jag håller på att lyckas komma över dig

Men så vågar jag liksom inte och biter fast

Trots att jag verkligen vill komma vidare

Och när jag märker det

Att det är likadant nu som förut

Att saknaden inte släpper

Så känns det som att det enda jag klarar av är att

Liksom nöta bort känslorna

Låta tiden gå och hoppas och sörja och hoppas och sörja

Tills de försvunnit av ren utmattning

Det vore så sorgligt om det skulle sluta så

Men just nu känns det som att det är allt

Jag över huvud taget kan göra


(Johan Tjufell, "Untitled" 2004)


Ovanstående dikt kanske speglar mitt känslosamma tillstånd just nu. För om jag ska vara ärlig trodde jag aldrig att kärlek skulle kännas så mycket som det gör. Och framför allt, har gjort. Jag är på väg bort. För till och med jag har en gräns. Den här våren räcker. This spring has been the weirdest one this far.


The less you give the more I want, so foolishly.
 
But I will never be your stepping stone,
take it all or leave me alone,
I will never be your stepping stone,
I'm standing upright on my own.




I was a fool for you
Right from the start, yeah
I was a fool for you
Hoping for a spark
For some kind of sign
That you would be mine

I know it's wrong, I do
Hanging on too long
And I know it's wrong
Hanging on too long


(Duffy, "Rockferry" 2008)


Så när jag väl tänker framåt ser jag mig själv lycklig och fri från den här stundvis plågsamma ångesten som är helt självförvållad på grund av min oförmåga att helt kunna släppa taget. Then I become a distant dreamer. And even when you see me frown, my heart won't let me down, because I know there are better things to come. And when life gets tough and I feel I've had enough, I hold on to a distant star. Since I'm a distant dreamer I'll be thinking about all the things I'd like to do in my life...



Ha en fortsatt trevlig midsommar. Nu ska jag se på film!


Jag klarade det!!! =D

Nu har jag äntligen samlat ihop mina första högskolepoäng! 30 hp i Engelska är inkasserade med betyg varierande mellan B-C och G. Konstigt nog gick grammatiktentan(!) bäst där jag fick ett B. I jämförelse med övriga kurser där jag fick C. Inga toppbetyg kanske men vad spelar det för roll? Med tanke på hur lite tid och energi jag lagt ned på vårens studier så är jag helnöjd. Nu kan jag lämna engelskan bakom mig för den här gången och kommer inte behöva oroa mig över några omtentor i augusti. Jippie!

KurserHögskolepoängBetygDatum

Engelska I

30.0

Akademisk vokabulär

1.5G2009-02-20

Lingvistisk översiktskurs I

6.0C2009-04-03

Grammatik och översättning

3.0B2009-05-26

Vokabulär

1.5G2009-06-01

Litterär huvudkurs

12.0C2009-06-02

Språklig analys

6.0C2009-06-11

Summa:

30.0 högskolepoäng


I toppform inför Beach 2009!

Såg att det var länge sedan jag skrev något i kategorin om träning och tävling. Det sistnämnda har det ju inte blivit så mycket av, men ändå lite medeldistans och en och annan långdistans. Inte att förglömma är ju sprinttävlingen på sommarland(!), men ändå har våren präglats av ett tajt träningsschema.

jag närmar mig toppform inför O-ringen och Beach 2009! Eller? Bara för att jag tränar mycket behöver det ju inte betyda att jag sköter kosten? För det kan jag verkligen inte påstå! Men jag tolkar "toppform inför beach 2009" som att man under våren "boostar" självförtroendet till hundra procent och ser till att bara göra sånt man mår glad av.

Alla som känner mig vet att jag älskar att göra saker (det värsta som finns är ju att ligga i soffan och slötitta på tv!) och sitter sällan stilla. Antar att träningslusten kommer ur mitt behov att få utlopp för all energi jag bär på. Jag tränar minst en gång per dag och varvar löp- och orienteringsträning med spinning och gym. (Så nu fick jag det sagt!) Men min poäng är att jag tränar som en galning och sedan äter som en häst. Åh jo, alla som känner mig vet att jag älskar mat i alla dess former. Jag är dessutom jämt hungrig och går med jämna mellanrum till kylskåpet för att kolla om inte någon mumsig tårta eller kaka är på besök. Annars får jag väl nöja mig med en macka med smör och ost och skinka och kaviar. Extra allt. Inte blir det bättre för att dom på jobbet (äldreboendet) ser till att det alltid finns nybakat kaffebröd och nybryggt kaffe...

Men jag tänkte med detta inlägg promota att den bästa uppladdningen inför sommaren (och resten av året) är att INTE haka upp sig på allt tjat om kost och träning. Vafan, om jag tränar så sjukt mycket som jag gör förtjänar jag ju att äta vad jag vill! Dessutom är det inte hela världen om jag super till någon lördag. Så länge jag har kul och mår bra och tillåter mig själv att njuta av livet besitter jag världens bästa självförtroende som blir räddningen när jag sätter på mig bikinin i sommar.

Men vi måste också vara realistiska. Att jobba dag och natt utan vila, och sedan träna jämt och proppa i mig alla sötsaker som stoppas under näsan på mig kommer knappast att leda till en topplacering när jag tävlar i sommar. Men jag har funnit en lösning till det problemet. Det enda som behövs är lite tur! Ni vet, hälften av min konkurrenter får feltryckta kartor första dagen och blir diskade för felstämling och resten orienterar bara dåligt de resterande dagarna.

Nu ska jag se om det inte finns lite russin i skafferiet. Lite extra energi innan jag ger mig iväg på en löprunda med snabbdistans!

Måndag

Den här bloggen behöver ett uppsving! Det vill säga: uppdatera oftare, ha mer bilder och skriva om roliga och intressanta saker... Hur nu det ska gå till. Mitt liv genomsyras inte direkt av spänning och glamour...

Humör: Neutralt. Tacksam över att det ser ut att bli en regnfri natt. Så att jag inte behöver oroa mig för att tidningarna ska hinna förvandlas till pappersmassa innan jag hunnit dela ut dem.
Tänker på: Att jag nog ska komma över vårens största känslomässiga sensation en dag. För att citera H. Hellström: för vad gör man med kärlek som aldrig kan dö, men inte heller leva? Hanna sa "frysa ned". Det låter... som något värt att testa i alla fall.
Nynnar på: Beatbox från The Sounds nya album "Crossing the Rubicon".
Planer för veckan: Jobba dag, kväll och natt. Träna däremellan. Sova resten av tiden som blir över.
Önskan: Att det som kallas "kärlek" inte var så förbannat idiotiskt!

Här följer en bild på Agge-baggen...


Woops!

Det råkade visst bli fest. Trots regnet. Men dricka kan man ju göra inomhus?

Vänta inte uppe...



I take a cab to the street, where the action is. The one they warned me about.

Det blir inget 80årskalas.

Det blir ingen festival ute på Frescati.

Det blir ingen fest i Trollbäckens scoutlokal.

För min del.


Vad sjutton ska jag hitta på då?



(Till Jenny: Sure! Lämna lösen! :P)

Dålig uppdatering - igen!

Jag har bloggat dåligt på sistone. Låt oss skylla på mina jobb som dödar all min fritid...

För att inte tala om sömnbristen. Visste ni att rekordet att hålla sig vaken är 11 dygn(!). Jag som känner mig helt sönderkörd med bara 2-4 timmars "sömn" om natten.

Jag har väl egentligen inga roliga nyheter att komma med. Imorgon tar grannen studenten och jag jobbar kväll och sen natt och ska väl försöka hinna med ett besök på gymmet någonstans däremellan. På lördag jobbar jag dag och sen är jag LEEEEDIIIG!!! Ledig från både Premo (festa?) och på söndagen ska jag sova ut ordentligt. Idag fick jag förresten beröm från mina arbetskamrater från äldreboendet! Dom tycker jag är flitig och duktig! Tänk vad kul! Jag blev alldeles till mig.

Snart ska jag bege mig ut på en joggingrunda runt Jordbro. Verkar vara en så härlig kväll! Men jag lovade ju att bjuda på bilder från Skara. Så här kommer dom! =)



Jag vet inte hur jag lyckas, men jag gör det. Att se så jävla galen ut alltså!



Hötorget. Minus SF-biografen, konserthuset, Kungshallen, PUB och alla fruktstånd med gapiga försäljare...



Det var ju Sverige nationaldag! I bakgrunden ses Skaras domkyrka (och enda sevärdighet förutom Bert Karlsson...).



Hmm... Inte min bil...



Flaggmassakern! Vi hann med att häda mot svenska flaggan också!




Jag försöker blåsa en bubbla och Michan larvar sig. Dom andra ser ju normala ut!



Lägg märke till årtalet!



På TC!



Michan visar upp sin extravaganza karta!



En latmask!!



En massa svettiga orienterare har intagit sommarland!



Solen skiner men usch vad det var kallt!



Nu bär det av mot nya äventyr på sommarland!



Syster och jag! Sista bilden. Det var allt från Skara. För i år.

Ledig idag!

Att jag är ledig idag betyder egentligen bara att jag är ledig från Lovisagården. Och jag har ändå en massa andra åtaganden att pyssla med under dagen så RIKTIGT ledig är jag ju inte.

Först ut idag (efter min brakfrukost) är ett spinningpass på Najaden!

God morgon!

Hemma igen!

Den här helgen blev alldeles fullsmockad med studentmottagning och sedan tävlingsläger till Skara. Om ni blev omkörda av en silvrig Hyundai Getz på E20:an kan det ha varit jag. Jag hade tur som undvek de värsta trafikstockningarna  - dom kom nämligen alla sådär 5 minuter efter att jag plasserat... Låter det misstänksamt?

Som sagt, kusinen tog studenten i fredags och på lördagen bar det av mot Skara sommarland. Själva tävlingen bestod av sprint inne på sommarland och därefter följde belöningen, dvs när man får springa fritt där inne och leka och stoja med alla klubbkamrater. Överväger att lägga upp bilder sen...

Nu ska jag städa rummet (det säger jag att jag ska göra vaje dag) och sen sticka iväg till gymmet. Kände mig lite stött när Michan kallade mig tjockis för att jag svepte i mig BÅDE en chokladkaka och en McDonalds-paj!

Vilket tråkigt inlägg det blev!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Inga fler tentor! =D

Nu är min kurs i Engelska på Stockholms universitet så gott som avslutad. Låt oss bara hoppas att jag blivit godkänd på de två sista tentorna och att min uppsats föll min mentor i smaken. Tentan idag är jag dock lite orolig över. Risken är ganska stor att jag kuggat totalt men det är ju inte värra än att man får ladda om inför nästa vokabulärtenta. Som blir alltså om ett halvår... Eftersom jag inte tänker avbryta min tågluff för att skriva om eländet i augusti!! Någonstans går väl ändå en gräns...?

Nu ska jag njuta av att inte behöva ödsla en massa timmar på tentaplugg. Så istället för att somna över en massa äcklig grammatik ska jag avnjuta lite Hemingway. Andra trevliga boktips välkomnas förstås!

No contraceptives!

Det är bara vad jag behöver för att genomlida eftermiddagens tenta...


RSS 2.0