En elakartad tumör till ego?

Sedan O-ringen har jag inte gjort någonting vettigt alls! Jag vaknar långt efter 10 varje morgon, surfar runt på internet timma ut och timma in och duschen används aldrig förrän långt in på eftermiddagen. Frukost vid 12 och sedan middag. Jag har inte lämnat hemmet på flera dagar. Jag har inte yttrat någon form av liv för världen utanför och den enda som vet att jag existerar två trappor upp är mamma.

Tränar gör jag förstås inte! Blotta tanken på att trycka ner min ömma fot i ett par joggingskor får mig att våndas. Jag hade tänkt att försöka cykla lite, för att hålla benen och kondisen uppe, men tramparna har stått stilla. Den enda träningen jag får är för mina fingrar som just nu flyger över och trummar på tangenterna.

Hundarna är givetvis också krävande, men det var väntat. För knappt en halvtimme sedan satt Agge som fastlimmad med grannens fingrar mellan käkarna. Lik som en piraya tuggar han på oss. Oupphörligt och hårt.

Frasen "Vad ska jag göra?" är den mest återkommande under dessa dagar och trots att mamma rabblar upp tusentals vettiga förslag händer ingenting. Men idag... Idag fick jag en påminnelse av Annika på telefon om att ringa ungdomarna angående ett tränings- och tävlingsläger som går av stapeln inom två veckor. SHIT! Jobb! Så nu har jag ringt och sökt upp alla de små barnen och informerat. Sedan har jag skrivit ett JÄTTElångt mejl till Samuel och sammanfattat alla idéer och tankar jag har om lägret. Och när jag ändå höll på tänkte jag att jag lika gärna kunde lägga banorna. Så nu är två banor lagda; en kontrollplock och en där man övar på kompasskurser. Nu hoppas jag bara på att David och Samuel inte dissar allting jag gjort för då känns allt jobb ganska meningslöst.

Nu känner jag att någonting är på väg att hända. Dagarna som kommer ska jag försöka tillägna fler vettiga intressen; träning, lägret, läsa böcker, plocka vinbär... Allt sådant som inte kretsar kring mitt feta ego ska få mer plats hädanefter och genast nu ser framtiden ljusare ut. Shit vad poetisk jag blev, men nu ska jag fånga dagen (CARPE DIEM!) och följa med mamma ut med hundarna.

Vilken fiasko-tävling!

O-ringen i Östergötland... Mjölbys befolkning dubblad... Regn som faller ner utan uppehåll... "D18 Lång"-klassen som väntar... Filmkameran laddad... Kunde det bli bättre?

Kanske det verkar konstigt
när jag säger att regnet är bra, men ur min professionella orienterar-synpunkt kan jag enkelt förklara varför. Regnmolnen hindrar solen från att komma fram och steka, vattnet som faller svalkar av kroppen och de översvämda vattenpölarna får dobbskorna att vidga sig. Det enda som kan vara jobbigt är den äckliga leran som sträcker sig upp över midjan på vissa ställen och de hala bergssluttningarna är inte så trevliga om man ramlar...

Det började ganska bra med en 32:a plats bland ca 120 startande endast 9.02 minuter efter etappsegraren. Följande dag slutade jag som 57:a eftersom en bom på ca 8 minuter(!) inträffade på väg till första kontrollen.

Men under tisdagkvällen slog det till... Och det slog hårt! En stol var allt som behövdes och sedan var lilltån bruten!

Gråtande på TC nästa dag kunder läkarna bara konstatera att det var färdigsprunget för min del. Hälften av tårarna föll för smätan men resten av dem kunde bara beklaga. Ilskan och besvikelsen var outhärdliga, men nu är det bara att se framåt.

Orkar inte skriva mer nu, men tänkte ändå passa på att säga att den nya familjemedlemen är jättesöt, trots sina stora lurar till öron.

Kent är tillbaka! =) =) =)

image31

Igår ringde pappa:

Pappa: "Kent ska ut på turné i höst!"
Jag: "Nähä, hur vet du det?"
P: "En jobbarkompis till mig är ett jätte-fan och han sa det."
J: "Kul. Jag kollade in deras sida senast i natt men då stod inget."
P: "Jaja, men gå in och kolla nu då. Jag kommer in typ nu, måste hämta min lunch"
J: "Men snälla söta. Hur övertydlig kan man bli? Jag sa ju att det var en gammal hallonsyltburk där jag skrev lax- och spenatsås på och sedan ställde mitt i kylen i ögonhöjd."
P: "Jag vet..."



Så nu är Kent tillbaka med en ny platta och en ny turné. Albumet heter "Tillbaka till samtiden" och inför spelningen i Stockholm skulle jag kunna tänka mig att skolka hela dan och sedan köa utanför Annexet i regn för att få en riktigt bra plats när det smäller. I och för sig kommer två konserter äga rum på annexet; både fredag och lördag är bokade så vi får väl se vilken av dem det blir (kanske behöver jag inte hoppa över skolan, men...). Följande datum är alltså jätteviktiga:

27 Juli (kl 09:00) BILJETTSLÄPP
17 oktober ALBUM RELEASE
16-17/11 KONSERT PÅ ANNEXET

image30
EJ KONVOLUTBILD!
Äntligen är dom tillbaka! =)

If I Had My Life to Live Over

If I had my life to live over...

I'd dare to make more mistakes next time.
I'd relax, I would limber up.
I would be sillier than I have been this trip.
I would take fewer things seriously.
I would take more chances.
      
I would climb more mountains and swim more rivers.
I would eat more ice cream and less beans.
I would perhaps have more actual troubles, 
but I'd have fewer imaginary ones.
      
You see, I'm one of those people who live 
sensibly and sanely hour after hour, 
day after day.
         
Oh, I've had my moments,
And if I had it to do over again, 
I'd have more of them.
In fact, I'd try to have nothing else.
Just moments, one after another,
instead of living so many years ahead of each day.
   
I've been one of those people who never goes anywhere 
without a thermometer, a hot water bottle, a raincoat
and a parachute.
If I had to do it again, I would travel lighter than I have.

If I had my life to live over,
I would start barefoot earlier in the spring
and stay that way later in the fall.
I would go to more dances.
I would ride more merry-go-rounds.
I would pick more daisies.

image27


Nadine Stair, 85

En mycket viktig angelägenhet

Min familj är på semester hos min faster Nina i Botorp, Karlstad, Värmland, Götaland, Sverige, Norden, Europa, Världen, Solsystemet, Vintergatan, Universum. Så här förs diskussioner när släkten inte har setts på länge.

Pappa: "Har ni mycket flugor här ute?"
Nina: "Nja, myggen är väl näst intill obefintliga, men flugorna finns väl en del."
Mia (pappas fru): "Är det många flugor i rummet där vi ska sova sen?"
Nina: "Jag vet inte riktigt."
Pappa: "Om flygfäna håller mig vaken hela natten tror jag jag blir galen."
Mia: "Är det så farligt då?"
Pappa: "Men när de dundrar omkring i en metallampa kan man ju tro att de spelar flipper med varandra!"
Nina: Ja, jag bli tokig alltså!"
Pappa: "Radar är det enda bekämpnigsmedlet som fungerar"
Nina: "Ja, men det var bättre förr. Nu har ju dom tagit bort alla hälsoskadliga ämnen."
Pappa: "Dom upptäckte väl att det fungerade lite för bra."
Nina: "Jag sprejar lite i lampan och sedan stänger rummet"
Pappa: "Bra, för jag blir totalt galen!"

Den tunna hinnan mellan omsorg och grymhet

Jag fick en gång se ett annat land. Det där landet var väldigt likt vårt, men ändå kändes det så grått. Landskapet påminde om fattigdom, svält och misär, men eftersom det är ingenting vi är bekanta med i dag minns jag inte hur jag reagerade. Människorna var magra och eländiga. De mörka fårorna i deras ansikten avslöjade flera års ålderdom och hopplöshet, men värst av allt var att se deras ögon. Jag minns speciellt den tomma blicken som gav mig kalla kårar längs ryggraden. Jag påminns ständigt om en man. Han var många år gången men stod likväl lika ståtlig som han hade gjort i alla tider. Det ihållande regnet piskade mot hans ansikte och när han vände sig mot mig sa han bara: "Det här är landet där varken Gud eller kärleken existerar." Det var landet jag besökte från mina mörkaste drömmar.

 

När jag återvänder till nutid med detta land i minnet kan jag se detta landskap inte långt ifrån oss. Redan nu ser vi tydligt tecken på hur en del av världen satsar högt och vinner, men endast på bekostnad av den andra världens fattigdom. Människor bländas av sin egen arrogans men begriper inte vilka reaktioner de leker med. Det kommer en dag då empatin överger oss, då terrorn förintar demokratin och blotta värdet i pengar övergår till sand. För det är väl bara en fråga om tid innan orättvisan tar över och förtrycket splittrar oss människor?


Vanliga Svenssons har ingenting vettigt att beklaga sig över

Jag ser för mitt inre öga ett stort rum. I rummet finns ett podium, en projektor för PowerPoint och en publik. Publiken är en blandning mellan vuxna och barn, tjänstemän och arbetare, svenskar och invandrare, scientister och esteter. Kvällens höjdpunkt och föreläsare är jag. Ljuset i rummet koncentreras till podiet och tystnaden lägger sig. När jag träder in i rummet reser sig publiken och dova appåder ekar genom rummet. Med allvar i blicken rör jag mig sakta mot mikrofonen och medan jag tar ett djupt andetag lägger sig tystnaden igen. Jag säger: "Tack för att ni tog er tid att komma hit. Men när ni har lämnat det rummet kommer ni att förstå vilka meningslösa liv ni lever!"

Jag ställer sedan följande frågor:

"Hur många av er vet varför Paris Hilton satt i fängelse?"
Så gott som alla i publiken räcker upp handen.

"Hur många av er vet vad huvudstaden i Rwanda heter?"
Jag ser endast ett fåtal händer.

Jag efterlyser sedan tio stycken frivilliga för utfrågning. De tio som anmäler sig får var och en för sig en svarsblankett. Jag ställer nu frågorna:

"Vad hette den svenske utrikersministern som mördades år 2003?"
Samliga svarar rätt (Anna Lindh).

"Vilket spårk pratar man i Litauen?"
Hälften svarar ryska och två svarar inte allas. Tre har skrivit Litauiska, vilket är rätt svar.

"Vilken religion använder sig främst av uttrycket Nirvana?"
Ingen svarar rätt. Och när jag avslöjar det rätta svaret (buddhism) tittar alla frågande på varandra.

"Vem var den första manliga fotomodellen i världen?"
Någon enstaka svarar fel, men de flesta har skrivit Markus Schenkenberg.

När utfrågningen äntligen avslutas mumlar jag tyst för mig själv så att ingen hör: "Sorgligt, men vanliga Svenssons har ingenting vettigt att beklaga sig över."

Håll smurfarna vid liv!

Som vanligt slår jag på datorn, öppnar bloggen och väntar mig givetvis att fingrarna lätt ska börja flyga över tangentbordet. Men inte idag inte. Inspirationsmätaren visar noll och tankarna består av totalt ingenting. För att komma undan denna idétorka skriver jag in aftonbladet hemsida i adressrutan uppe i det högra hörnet och framför mig börjar stora bilder, skrålande rubriker och reklamannonser hopa sig. Jag rullar nedåt. Och sedan uppåt. Och sen ner igen. Helsingborg slog Hammarby med 4-2. En GI-expert ger råd om hur jag ska få kilona att rasa inför strandsemestern. Bill Gates är inte längre världens rikaste man. Kate Moss dumpar Pete Doherty. Paris Hilton rasar över struntsumman hon får när hotellkedjan säljs. Intressesmurfarna har somnat för länge sen...

När ska media börja skriva om någonting kontroversiellt?


Vem ansvarar för mobbingen i den här klassen då?

Hur var det egentligen att börja skolan? Jag minns själv hur jag hela sommaren förberedde mig inför det spännande äventyr som väntade bara någon månad bort. Jag var så förväntansfull och jag längtade varje dag efter skolstarten som aldrig tycktes komma. Idag när jag möter barn som ska börja skolan suckar jag bara över deras längtan och vid närmre eftertanke vet vi alla som har gått i skolan att det bara blir värre för varje år och man hoppas ideligen att sommarlovet aldrig ska ta slut. (Och vad som kan tilläggas är att det är elva år sedan jag själv befann mig i den situationen där de barn jag pratar om står idag.) Många år har gått, men jag minns den stora dagen. Förväntan, spänning och rädsla omgav mig och detta kunde ibland upplevas som kvävande, men jag klev av bussen till Båtsmansskolan och bland mig fanns massor med barn vars ögon gnistrade av nyfikenhet. Men också tycktes jag mig se en viss osäkerhet som ströp barnens skratt. Också jag tycktes förlora talförmågan. Jag minns däremot inte hur jag kom till mitt klassrum eller hur jag ens visste att jag skulle vara där. Jag minns inte heller om mina föräldrar var med, men jag antar att de var det. Min lågstadielärare hette Margareta och hennes karaktär beskriver man bäst genom att nämna hennes försök till uppfostran då vi varje gång innan vi trädde in i klassrummet skulle niga och bocka. Hon var väldigt sträng på den punkten, men efter två år gick hon i pension och vi bytte till Monika som tog över lärarposten i årskurs tre. Henne hade vi sedan hela vägen ut till och med årskurs fem då hela klassen splittrades och alla bytte skola. Trots att jag gick med samma personer i samma klass i fem år minns jag dem inte fullkomligt.

Självklart härskade hierarkin även i vår klass och uppdelningen var enkel: "De populära", "Klassens clown", "Klassens bråkmakar-rojalitet", "Töntarna", "Mobboffret". Bland de populära fanns väl främst Malin och Nicole och grabbarna som följde varierade men jag tror att några var Robin, Sebastian, Victor, Birk... Klassens clown varierade också, men jag tror ändå att de flest gillade Robin. "Bråkmakar-roljaliteten" som jag kallar den utgörs av en kung och en drottning där Victor var kung och Rebecca var drottning. Dessa platser ändrades inte och jag tror inte heller någon hade kunnat utmana deras dåliga attityd och humör. Kriterierna för att vara en "Tönt" var: att alltid komma i tid till lektionerna, att göra sina läxor, att inte pratade rakt ut i klassrummet, att aldrig var i slagsmål, att inte hata vår fröken. Till dem hörde väl jag och mina kompisar till (Johanna R, Johanna S, Kristin, Erik, Nathalie, Tim, Sabina, Vilmer, Hendrik, Fredrik, Simon, Jesper... +/- någon annan). Hursomhelst, vi hade väl egentligen två mobboffer varav den ena var min kompis Erik och den andra var Damla. Damla var från Turkiet och var den enda i klassen som inte hade svenskt ursprung. Hon var mycket större än alla andra och hon utvecklades mycket tidigare än alla andra också. Den främsta orsaken till att hon frystes ut var hennes annorlunda utseende och hon hade aldrig några kompisar.

Den person som på ett utmärkande vis ledde utfrysningen var ingen mindre än Victor. Inte helt oväntat kanske, men jag ryser fortfarande av bara tanken på honom och jag hoppas, ur djupet av mitt hjärta att jag aldrig någonsin behöver se honom igen. Hur många gånger hade jag inte sett honom gadda grabbarna omkring sig och sedan trycka in henne i ett hörn för att sedan kränka henne på de värsta man någonsin skulle kunna tänka sig? Kränkningar som baserades på hennes ursprung, tro och kultur. Vi var bara 9 år när helvetet började! Jag minns särskilt ett uttalande då Victor återigen ställde henne mot väggen, han sa: "Hejar du på turkland? Visst hejar du på de smutsiga turkarna? Men vet du vad? Sverige spelar mycket bättre fotboll än turkland och vi kommer att vinna över er!" Detta var vardagsmat för henne och vi stod bara och tittade på...

Jag känner för Damla och jag skäms över att jag aldrig agerade. Många nätter gick då jag tänkte på att jag, redan nästa dag, skulle våga ställa mig vid hennes sida, men ingenting blev mer än bara tomma ord. Och tomma ord hjälper inte mer än ett isbad vid en lunginflammation. Även om vi alla led för hennes skull visste ingen hur vi skulle tackla Victor och hans kompisar. Vi var skräckslagna! Och vi grävde ned huvudet i sanden. Men inte förrän senare i livet har jag kunnat konstatera att vi blev alla skyldiga till det som hände Damla och vi bär alla skulden för det som Victor utsatte henne för. Detta är någonting som jag inte vill ska hända igen så jag tänker verkligen uppmana mina barn till att reagera och agera för att detta som utspelades på Båtmansskolan var främlingsfientligt och oförlåtet, men det bästa vi kan göra nu är att se till att det inte händer igen.


Jag skulle kanske bli komiker?

I dag kom pappa att konstatera någonting självklart men som för mig känns väldigt avlägset och ovanligt; det här är faktiskt mitt sista sommarlov! Ifall jag skulle glädjas eller stöna över tanken visste jag inte, men jag kan ju inte undvika det faktum att jag snart måste bestämma mig för vad jag vill göra i framtiden. I alla år har mitt liv varit förutbestämt av självklara val och plikter som grundskola och gymnasium. Visserligen valde jag det naturvetenskapliga programmet på 320-poängs gymnasiet vilket givetvis skänker bra betyg och stora möjligheter. Bra jobbat, Emelie! Du har, trots allt slit, försatt dig i ett oändligt velande med en eländig obeslutsamhet på köpet! Lystring kära vinnare, var vänlig och hämta ut er målarlåda utan färger vid sekretariatet på vägen ut. Tyvärr, Emelie, du var den enda som inte kunde bestämma dig så du får kvarsittning hos studievägledaren tills du vet vad du vill göra!

 

Riktigt så hopplöst är det väl inte, men i skrivandets hetta dras man lätt in i en överdrivande och dramatiserande ton. Jag har faktiskt några idéer om vad jag skulle kunna tänka mig att göra efter gymnasiet: göra lumpen (och bli någonting bra såklart!), bli aupair i USA (och lära mig engelska flytande), plugga på universitetet (eg. bo i studentkorridor), plugga läkarlinjen (måste kanske plugga upp på komvux och skriva högskoleprovet först), resa jorden runt (where's the money?), bli världsmästarinna i orientering (ha, ha troligt!), finna sanningen om Bermudatriangeln och bli världsberömd (lite orealistiskt kanske), leta efter rikta sjöodjur som Storsjöodjuret eller Loch Ness (nä, nu räcket det!), i värsta fall: prostituerad (stryk det sista!). Hur många av de uppräknade alternativen kan betraktas som genomförbara? Kanske fyra eller fem i alla fall?

 

Hursomhelst, lumpen är någonting jag alltid har velat göra och vid närmre eftertanke undrar jag om inte det faktiskt skulle passa mig riktigt bra. Jag tycker ju om att bossa och styra över folk, men det stora problemet är att det finns så många olika militära utbildningar och jag har ingen aning om vilken tjänst som skulle passa mig bäst. Så, när jag tidigare i dag gick in på www.lumpen.se och sökte efter de utbildningar som fanns fastnade jag återigen i obeslutsamhetens ödesdigra träsk. Utan att ha begripit ett dugg om vad dessa tjänster innebar gav jag upp och stängde ned sidan för att sedan slå upp nästa. I google-fönstret skrev jag "Lunds universitet". Varför jag just är intresserad av Lund är därför att jag vill komma bort långt hemifrån så jag kan bo i en studentkorridor och dessutom har jag inte varit i Skåne så mycket. För övrigt bör ni som läsare informeras om att universitetet i Lund beräknas vara Sveriges bästa och som sagt: "Endast det bästa för den bäste!". Exakt vad jag skulle vilja plugga är ej bestämt, men jag tror någonting i stil med natur. Jag tänker välja steg 5 i spanska till trean nu i höst och jag bär på en dröm att en dag tala flytande spanska så visst är språket aktuellt som ett förstahandsval till universitetet. Men av naturämnena skulle jag kunna tänka mig fysik, biologi eller kanske blir det något annat område som jag inte berört än. Om jag skulle vilja slå till hårt skulle jag väl välja matematik eller om jag vill komma med en överraskande vändning mitt i mitt naturiga liv skulle jag kanske välja litteraturhistoria eller filmvetenskap. Jag känner redan nu att jag börjar drabbas av obeslutsamhetsfeber så nu avslutar jag den här paragrafen.

 

Vidare med de realistiska alternativen jag radade upp tidigare kan nämnas att läkaryrket ALLTID har intresserat mig och jag är övertygad om att min kommande arbetsplats blir ett sjukhus. Min ledarinstinkt samt mitt intresse för människans anatomi är oslagbart till skillnad mot mina litterära och stilistiska färdigheter (som jag ständigt utsätter mina få läsare för). Det enda problemet är den fjantiga siffran 20,0 som innebär att jag måste ha MVG i ALLT. Där ska då komvux samt det nödvändiga högskoleprovet komma och rädda mig, men jag är helt övertygad att om man vill någonting väldigt mycket så lyckas man. Hands out!

 

En annan kommentar som givit upphov till dagens titel är det faktum att jag alltid sedan småskolan till idag har fått höra att jag är så trevlig, glad, positiv, stark och ROLIG. Och vad kan man säga? Ständigt och jämt får jag höra av kompisar och familj att jag är spontan och därmed charmig och kul. Inte för att jag i framtiden vill stå med röd näsa under ett cirkustält med en vattenkanna balanserad ovanför huvudet, men det faktum kvarstår att min ironiska spontanitet och charmiga karaktär kvarstår för att glädja dem som väljer att umgås med mig. Om jag i framtiden kommer att kunna fortsätta säga saker som får min omgivning att dra på munnen är jag helt övertygad om att det kommer att gå bra för mig. Låt mig nu bara tillägga att det inte är alla som kan få helt okända människor fnissa i omklädningsrummet efter ett spinningpass på gymmet!


3 + 3 = Sälen 2007

Efter nästen två veckor i en kompakt och trång husvagn är det äntligen skönt att få slänga sina kläder över sängen och låta äppelskruttet ligga kvar i soffan i 5 minuter till. Klockan nere i skärmens hörn visar 23:33 men jag hör fortfarande mamma stöna över smutstvätten två trappor ned. Alltså finns det ingen anledning för mig heller att gå och lägga mig nu utan jag kan nog sitta kvar här en stund till.

Midsommar firade vi i Östersund men redan på måndagen veckan efter packade vi ihop och körde vidare västerut nedåt landet mot Sälen. Jag och min syster plus en klubbkamrat var anmälda till 3+3 som Malungs OK arrangerade i år. Arrangemanget i fråga bestod av tre dagars träning och sedan tre dagars tävling och upplevelserna från allt detta togs emot med både glädje och trötthet. När vi anlände till Sälen (efter att ha lyssnat på norsk radio i en ca en timme) ställde vi upp husvagnen på Tandådalens camping. (ENDAST 100 KR NATTEN, INKLUSIVE EL, TOALETT OCH DUSCH!) Klockan 18:00 skulle vi samlas på Gustavtorget i Lindvallen för att hälsas välkommna, men innan skulle vi hämta ut våra träningskartor, som uppenbarligen inte fanns, men till slut fick vi dem och fakturan skickades till klubben. När vi väl hade fått en varsin plastficka med kartor skulle vi bara följa de fina snitslarna till samlingslokalen, men en liten och ganska avgörande detalj gjorde färden till fots eländig. Utanför hade nämlingen Moder Natur slagit till ordentligt med regn (näst intill skyfall) och innan vi kom fram var vi sjöblöta. Mötet i sig gav ingenting och vi tyckte att arrangörerna verkade ganska förvirrade, men att lyssna på ett brett dalmål är alltid underhållande! So long, so good!

Träning Violett svårighetsgrad
Tisdagen 26/6    Förmiddag: Tempoväxling 5,7 km
                              Eftermiddag: Medeldistansträning 4,0 km
Onsdagen 27/6  Förmiddag: Fjällorientering: 8,7 km
                              Eftermiddag: Sprintträning 2,8 km
Torsdagen 28/6 Förmiddag: Sluttningsorientering: 4,8 km
                              Eftermiddag: Löppass 1 h

Som ovanstående tabell visar var det alltså fem träningar som skulle avklaras på tre dagar (man kunde välja bara tre träningar, men jag som ville träna både förmiddag och eftermiddag la in ett löppas sista träningsdagen). Som kommentar för dessa kan nämnas att fjällorientering är mycket svårt och O-ringen 2008 kommer bli en hejdundrande utmaning! Jag hade varit sjuk hela veckan innan och hade inte tränat på flera dagar så jag var lite matt i kroppen efter tisdag förmiddag. Tyvärr hann jag inte bli av med hostan och min snoriga näsan innan jag började träna, men har man betalat 250 kr för det hela vill man ju definitivt få valuta för pengarna. Vi varvade träningarna med god mat och mycket sömn, men så mycket annat hann vi inte med!

Som den naturare jag är kan jag inte motstå att använda mig av tabeller när jag ska redovisa mina tävlingsresultat:

Tävling                       Klass            Längd       Tid          +Tid       Placering
Sprint                         D18               2310 m     20:07      4:18      13/22
Medeldistans           D18 ELIT     3340 m     40:05      16:33     19/23
Långdistans             D18 ELIT     5750 m     98:02      37:44     12/21

Resultaten i sig är väl ingenting att hurra för men det finns faktist en del förklaringar varför det gick som det gick. Angående sprinten kan först nämnas att denna tävling genomfördes på kvällen och då sa hurtigbullen i mig att jag borde träna lite mer medeldistans på morgonen. Så istället för att ta en lång och skön sovmorgon var jag ute och skuttade i skogen klockan sju! Efter detta följdes en tur upp på Hundfjället och Trollskogen som givetvis var värd den jobbiga stigningen. (SENARE KOMMER DET ATT LÄGGAS UT BILDER PÅ TROLLEN!) Under själva loppet tyckte jag att det ändå gick bra! Jag sprang i princip hela tiden, jag gjorde mina vägval och kollade kodsiffran innan jag kom till kontrollen, jag stannade aldrig för att göra mina kompasskurser, utan allting flöt på precis som det skulle. Men sprinten är en form av kraftmätning och efter dagens tidigare äventyr var mina ben inte helt och hållet på bettet. Synd, men det kommer fler tävlingar!

Medeldistansen följande dag gick egentligen riktigt bra, förutom EN kontroll där jag bommade i ca 10 MINUTER! På väg till tvåan kom jag bort mig totalt och ingenting fungerade, men kontrollerna efteråt fungerade jättebra då jag hela tiden sprang på och läste kartan bra. Sedan efter jag hade kommit i mål skrev jag ut mina sträcktider där jag kunde se att ingen sträcka var över 3 minuter, förutom just sträcka två som hade tagit 14 minuter. Efter att ha studerat resultatlistan lite närme kunde vi dra slutsatsen att om jag INTE hade bommat så förskräckligt till tvåan hade jag fått en betydligt bättre placering (ungefär 3-5 plats). Då tänkte jag återigen: "Det kommer en ny tävling!"

Långdistansen idag var en riktig katastof! Ingenting fungerade! Jag bommade hela tiden! Redan efter första konrollen förstod jag att det här inte skulle gå vägen och mycket riktigt. Men det gick faktist liiiite bättre mot slutet då jag kom in i en mer detaljrik skog med många tydlinga höjdkurvor som jag personligen tycker är mycket bättre än kal fjällterräng. Jag log när jag äntligen kom i mål. Värre gick det i och för dig för mig syster som var ute i nästan två och en halv timme!

Hursomhelst... Nu är jag hemma och jag har totalt tre veckor på mig att ladda om inför O-ringen i Östergötland och nu har jag dessutom fått smaka på den kommande O-ringenterrängen inför nästa år. Men efter den sista misslyckade tävlingen (det var långt ifrån bara jag som tyckte det var svårt) undrar jag om det kommer att komma några orienterare till den fjärde etappen som ska avgöras på fjället?

SE BILDER NEDAN!

image34

Midsommar i Östersund.

image39

Michan, Jens, Jag och Mamma.

image38

Johan ser glad ut?

image32

Me in action, during sprint-training!

image33

Hellas-trippeln njuter i kvällssolen.

image48

Första tävlingsdagen: Sprint! Agnes kommer här lunkande.

image42

En pusselbit på plats!

image43

Michan på ingång.

image44

Heja heja!

image46

Här kommer jag med tunga steg. (Ja, jag springer faktiskt!)

image47

("Vilket jävla SKIT-system!")

image53

Vad kan finnas här inne?

image55

Rudde ser efter.

image40

Mammas tvilling.

image41

Det ryktades om att detta var min sanna identitet, men jag vet inte vad som dom menade med det.

image48

Andra tävlingsdagen: (Äcklig) Medeldistans. Agnes på väg mot mål.

image49

Nej, jag var inte ensam kvar i skogen. (Men vilket flin?)

image50

Trött?

image51

Tredje tävlingsdagen: Långdistans på fjället. Agnes först in av oss.

image57

Det ser lätt ut, men låt inte nedförsbacken lura era ögon.

image58

Varför skrattar man åt ett totalt misslyckande?

image52

Varav denna fördröjning i skogen?

image54

Sliten, men ändå inte sist kvar i skogen.

image56

Sista kvällen innan hemfärd.

image37image36image35

Vacker men förrädisk natur. O-ringen 2008 blir inte kul...

RSS 2.0