Varför känner jag mig så här?

Konstant trötthet och konstant huvudvärk. Jag mår jätteilla när jag precis ätit, och när jag skulle ut och löpträna för 10 minuter sedan var jag tvungen att avbryta då benen inte svarade alls så som jag hade tänkt. Dom stackarna var så trötta. Kanske är det någon sorts stressreaktion orsakad av att jag jobbat så mycket den senaste tiden? Men imorgon är den allra sista tentan avklarad och då börjar det lätta...

Nu är jag bara deppig igen och det där jävligt vackra vädret utanför gör inte saken bättre. Tvärtom. Jag avskyr värme!

En underbar sysselsättning denna underbara lördagkväll!

Ibland måste man göra vissa prioriteringar. Som denna. Att tentaplugga en lördagkväll istället för att gå ut och festa den enda lediga kvällen i veckan. Trots två inbjudningar tycks jag inte kunna slita mig från plugget.

Eller?

Se hur effektivt det går när jag tentapluggar...


Tillägg

För er som inte förstår humorn i föregående inlägg: jag skriver sjukt långsamt på datorn (kör den gamla hederliga pekfingervalsen och stirrar blint på tangenterna istället för på skärmen) och har lite 'problem' med att hänga med i en vanlig msn-diskussion!

Så. Då var det konstaterat!

Kulturkrock: Berlin-Stockholm

Emelie - Vocabulary Test Countdown (3...) säger:

jag fårväl börja hålla utkik

fast det är synd... jag har fan inte varit kär på tre år och sen när jag äntligen blir det så..

skiter det sig

för en liten ynklig detalj att man måste vara TVÅ som älskar varann i ett förhållande..

RobbanВ¦Back in Berlin säger:

Anton har typ blivit "kär" 3 ganger den här resan

Emelie - Vocabulary Test Countdown (3...) säger:

låyter stabilt

RobbanВ¦Back in Berlin säger:

mm

vi har mött endel värda att bli kära i helt enkelt

Emelie - Vocabulary Test Countdown (3...) säger:

men vafan! Jag är u helt jävla underbar!!!!

han BORDE ju vara helt såld påmig!!!

RobbanВ¦Back in Berlin säger:

testa honom da

Emelie - Vocabulary Test Countdown (3...) säger:

vadå testa?

RobbanВ¦Back in Berlin säger:

ja, ragga upp honom

Emelie - Vocabulary Test Countdown (3...) säger:
vänta... vem snackar vi om nu egentligen?

Hahahahahaha!


En kyss att bygga en dröm på!

Ge mig en kyss innan du går. En kyss att bygga en dröm på.


Egentligen är du inte kär i mig och egentligen är det okej med mig. För jag blir aldrig kär i någon. Det är ju slöseri med tid. Så då slösar vi bort våra liv...


(H. Hellström, "Minnen av aprilhimmelen", 2005)

Ikväll fick jag en sådan där magisk och alldeles underbar känsla som växte i hjärtat och sedan spred sig till magtrakten och sedan ut i armar och ben. Nu går jag omkring, med sommarregnet som droppar från mina hårtoppar ned på skjortan, och lyser. Ni förstår inte. Men det jag upplevt ikväll var så vackert!


Om himmelen finns är jag förlorad!

(H. Hellström "Känn igen sorg för mig Göteborg", 2000)

När jag kliver ut genom Lovisagårdens entré känner jag på en gång lukten och kylan från sommaren 2009:s första riktiga sommarregn. Cykeln, sjöblöt förstås, väntar. Mörkret börjar att falla. Och jag har en halvtimmes cykelfärd i regn framför mig. Åh, det var verkligen en av de vackraste kvällarna på länge.


Plötsligt börjar jag tänka. På livet. På mig själv. På mitt liv. Så här långt. Och jag är nöjd. Över alla beslut jag någonsin tagit, de korkade likväl de genialiska. Mitt bästa beslut någonsin var ju att inte bli läkare och plugga fysik istället. Fan vad skönt det känns! Mitt andra bästa beslut någonsin var att öppna hjärtat för någon jag trodde dess portar var för evigt stängda. Även om det slutar tragiskt är jag nöjd över erfarenheterna som följer. Jag älskar att fela, det vill säga, att vara människa!


Jag skulle bli något i stan över en natt

Stockholm började närma sig slutet
Jag andades in det ruttna spelet och sen ut med det
Jag såg några gå förbi, jag såg hjulet som jag var ett kugghjul i
Jag såg vänner från 90 försvinna ner i dyn, jag såg skyskrapor försvinna upp i skyn
Jag såg ut genom fönstret och såg Mariakliniken
Jag såg ner, sen bort, och såg kostymer jaga grönljusen, jag såg nog själva ägget och tänkte:

J
ävlar, jag kommer göra mig så jävla illa här

Tillbaka till stan som en nattfjäril mot ljuset
Tillbaka till knarket, och jag stod där med ögonen slutna
Så som man gör inför långa vägar

(H. Hellström "Långa vägar", 2008)

Så var det att bli kysst av sommarregnet i maj!


Hungrig?

Någon som vill bruncha med mig på Clarion Sign någon dag?

Torsdagstankar!

Idag väckte Lovisagården mig med ett kvällpass 13:30-21:15. Har ju levt så "utsvävande" sista tiden och resonerar därför som så att jag inte har råd att tacka nej. Jag tänkte också förstås hinna träna innan jag börjar. Så bankbesöket jag har skjutit på i ett par dar får vänta ytterligare en dag. Usch för banker! De finns definitivt med på min svarta lista över saker jag ogillar (först är ju visum och flygplatser, sen kommer nog banker...).



Förresten så funderar jag på att skriva en serie inlägg om "det där hemliga". Som ingen egentligen behöver veta något om. Då undrar ni förstås varför, och ja, till viss del gör jag det själv. Kanske för att det är skönt att skriva av sig. Kanske det är skönt för att ha något minne att gå tillbaka till, för att inte glömma den här känslan som omgivit mig den senaste tiden. Jag tänker givetvis inte berätta alla detaljer och jag är verkligen inte ute efter att hänga ut någon. Personena inblandade vet ju exakt hur det ligger till. Det blir kanske ett sätt för mig att gå vidare offentligt. Men än så länge låter jag ämnet vila. Det gör ju ganska ont att bara tänka på det... Och ni som vet, ni vet och ni som inte vet ni kommer inte ha någon som helst clue vad jag kommer berätta. Och ni som tror att ni vet, ha, ni har ingen som helst aning ni heller! Nu väntar vi...



Jag försöker att ladda om inför nästa tenta men det går väldigt segt. Hur lockande är egentligen vokabulär på skalan 1-100? Men jag kommer nog aldrig sluta förvånas över engelska institutionens stundmässiga sinne för humor. Tänk att vi ska skriva prov på ord som arson, assassin och asparagus! (Ni som inte vet den svenska översättningen kommer den här: mordbrand, lönnmördare, sparris!)

Nä nu ska jag dricka upp mitt te, slå upp lite ord och slutligen ge mig iväg på ett löppass! Ha en fortsatt trevlig dag!

Jag handlar vidare...

Nu har jag bestämt mig. Trots att de flesta tyckte den vita känner jag att jag måste gå emot strömmen och göra precis motsatsen till vad alla andra tycker. Som tidigare påpekat är jag väldigt motsägelsefull och älskar att gå emot mitt eget förnuft (varför ska man alltid ta till den enkla lösningen?) och framför allt ANDRAS förnuft. Så därför blir det den svarta kavajen. Punkt slut.

Idag följde lite mer shopping. Eller rättare sagt, jag hämtade min telefon (äntligen! Efter "bara" två månaders väntan...) och investerade i en ny klocka! Jag köpte dessutom ett par nya örhängen. Med stolar i brons(!). Bilder kommer nedan!

   

Pose!

Hahaha! Bara för att man misslyckas totalt på en tentamen måste man bättra på ångesten och ge sig ut på shoppingrunda. Jag hittade två fina kavajer (fett med vuxenpoäng) men har bara råd att behålla en! Snälla hjälp mig att bestämma vilken!!!!!

(Jag har tagit till lite censur för att ni inte ska äcklas av mitt "trött-efter-tenta"-look!)











Visst är skorna grymma förresten?

Vecka 22!

Idag vaknade jag en minut innan mitt pass på äldreboendet började och istället för hjälp hemifrån tvingas jag nästa vecka åka till Bilia med bil-helvetet och få tutan lagad. Ändå blev jag en kvart försenad och fick slita som ett djur som "bestraffning". Vilken kanonstart på den här veckan...

Humör: Lite smått irriterad eftersom jag helt plötsligt insåg varför jag längtar efter att flytta hemifrån (åååh uppsaaaalaaaa...), också lite smått irriterad över att jag inte pluggat bättre inför tentan som ska skrivas imorgon (och nu  är det väl försent att ändra på det?).
Tänker på: Rådet min jobbarkompis gav mig. Jag har fått samma råd av nästan alla jag pratat med om DET men ändå följer jag dom inte. Det hade väl varit för enkelt.
Nynnar på: Elin Sigvardssons låt "Song For Anna"
Planer för veckan: Jobbade idag, skriver tenta imorgon och som vanligt ska jag dela ut tidningar på nätterna. Tiden som blir över fylls väl med träning och sömn.
Önskan: Att jag slapp gå till banken för att fixa ett sånt där konto som man kan tillgå via internet så jag kan betala Hanna pengarna hon lagt ut för mitt interrailcard. Tågluffen närmar sig med stormsteg!

Inget är logiskt, inget är magiskt...

Därför vi älskar Håkan-bråkan Hellström...

Kanske finns det lika många sätt att älska Håkan Hellström på som det finns människor som älskar honom. Kanske är det i slutändan ungefär på samma sätt vi gör det.

Håkan är talesman för den irrationella kärleken, den destruktiva, den olyckliga, den överdrivet romantiska, den patetiska, den smärtsamma, den fullkomligt ologiska och den som gör ont. Inget är logiskt, inget är magiskt, så jag springer tillbaks till dig sjunger Håkan och vare sig vi erkänner det eller inte vet vi exakt vad han menar.

Håkan ramlar in och ut från diskotek, han snubblar på mållinjer och låter dom kliva på honom igen.

Han vet när det är för sent för vin och kärlek ren som snö, när det inte finns nån väg tillbaks. Han vet hur det känns att vilja bränna ner en stad på grund av bara en enda invånare i den. Han vet att det gör lika ont att undra som att veta.

Han vet motsättningen i att se sitt namn i tidningsbokstäver men ha svårt att fatta att man fortfarande lever.

Han vill hämnas den obesvarade kärleken, se henne gråta när hon inser hur fult allt blivit; han vill att hon ligger vaken när regnet slår mot rutan och det känns som nån går på henne. Och samtidigt: det han bryr sig om nu är att från samma säng lyssna till samma regn.

Håkan vet egentligen är han inte kär i nån, att sånt där är slöseri med tid, men då slösar han väl bort sitt liv. Om så bara för en kyss att bygga en dröm på.

Ibland vet vi helt enkelt inte vårt eget bästa. Ibland vet vi inte hur i hela friden det skulle gå till att live and let die. Det gör inte Håkan heller. Och det finns ingen - på riktigt ingen - som lika direkt blottar allt det där vi har inom oss men kanske helst inte pratar om. Därför älskar vi honom.


Kort sagt!

En briljiant person kan stundom tricksa sig ur situationer som en förnuftig person inte försätter sig i.

Jag är alltså briljant. Bara så ni vet. 

"A pronoun is a word that often makes the language less awkward!"

2 days left before the grammar test and I still don't get the meaning of a pronoun...


Ledig lördag!

Idag är jag ledig (igår ringde Lovisagården och frågade om jag hade lust att jobba dag idag men jag tackade faktiskt nej). Och inga tidningar ska delas ut i natt. Så vad står på agendan förutom att plugga och träna? Ingenting! Snälla dra iväg mig på nått!

Årets första rabarber!

Sommarfeelingen fortsätter! Njut av nedanstående bildspel som illustrerar hur trädgårdens rabarber omvandlas till en smaskig smulpaj! Att dregla lite är fullt tillåtet! =)



Nyplockade från trädgårdlandet! Pappa tyckte jag var lite fånig som inte visste hur man plockade dom. Men hallå! (divigt värre, jag vet) Har man inte plockat på år och dar är det väl klart att man är lite ringrostig!



Klar för att grillas i ugnen...



Voila! Fin paj med glass och te på verandan! Myskväll med pappsen med andra ord! =)


Jag älskar mina jobb!

Någon sa att jag kanske tagit vatten över huvudet som bestämt mig för att jobba så mycket som jag gör, och han hade säkert haft rätt om det inte vore så att jag verkligen STORMTRIVS med mina jobb!

På grund av ovanstående uttalande känner jag mig manad att slå ett slag för äldrevården. Till att börja med vill jag ta död på en gammal myt: all vård av äldre i Sverige SUGER! Detta stämmer verkligen inte! Personalen som arbetar är en härlig blandning kompetenta individer - och vi vikarier lär oss av de bästa så vi blir lika bra! Jag älskar mina arbetskamrater (okej, inte alla, men de allra flesta! Ni vet ju att man inte kan älska precis ALLA!). Jag älskar också alla gulliga gaggiga gummor och gummar (inte alla förstås...). Jag tycker om att hjälpa dem även om det handlar om de mest 'basic' såsom toalettbesök och påklädning eller mat och dukning och städning. Vad som är grädden på moset är förstås all uppskattning - från patienter såsom anhöriga! Jag älskar det här jobbet och rekommenderar det till alla som vill hjälpa människor i behov och vill ta del av deras erfarenheter. En varning bör dock utfärdas: är man lite fin-kräsen och kan inte tänka sig att tackla även de "smutsigaste" problem som uppstår hör man nog inte hemma här!

Mitt andra jobb då? Jo, jag har ju inte jobbat där så länge men en arbetskamrat sa igår att man inte jobbar på Premo för att tjäna pengar - utan för att man tycker det är kul att jobba natt! För det är en häftig känsla att strosa runt bland höghusen och dela ut morgonens tidning medan fåglarna kvittar för fullt...

I natt blir det ingen utdelning eftersom det är kristi himmelfärds imorgonoch därmed finns inga tidningar att dela ut. Istället ska jag passa på att sova ut. Nu ska jag ge mig ut och springa! Hej så länge!



Är på så gott humör just nu så passar på att bjuda på lite bilder från NYC! Här har ni Flatiron Building! Tro mig - det här var den bästa bilden...



Jag inte långt ifrån Flatiron! Och min fina American Eagle-tröja förstås!



Hehe! Cheesecake och smoothie i Soho! Storleken förklarar mina runda kinder från ovanstående bild! :P 



Mina fötter står stadigt på Ellis Island i kön till färjan! Om jag hade köat här typ 150 år tidigare hade jag räknats som emigrant från Sverige...



Svenska flaggan! Jag är på väg till FN:s högkvarter!



Usch, fy Emelie!! Skäms! Men här är uppföljaren till "Asses of London" och därmed namnet "Asses of NYC"! Fyndigt värre...

Tentaplugg!

En vän berättade en gång att han aldrig städar rummet så mycket som när han pluggar till en tenta. Uppenbarligen behövs det en och annan bortförklaring för att få slippa undan de ångestladdade kursböckerna för en stund...

Grammatiktentan närmar sig med stormsteg, men inte kan man väl plugga i en sådan röra?



Dom rosa pilarna visar mina "gömmor" med diverse plugg...



Och här ligger lite till...

Sista föreläsningen!

Idag var det sista föreläsningen på universitetet och det enda som kvarstår är två tentor som ska skrivas under de kommande två veckorna. När jag väl är godkänd på kursen ska jag bränna upp kursböckerna och skutta högt av glädje! Okej, kanske inte bränna dem för det var ju så dyra! Men nu verkar jag så negativ igen. Den här kursen har faktiskt varit helt okej och föreläsningen idag om nouns, pronouns och prepositions var faktiskt riktigt bra. Vem skulle kunna tro att grammatik var roligt? Innan jag ändrar mig och hävdar motsatsen är det bäst jag kör igång spotify och riggar med te för att återigen göra ett neddyk i grammatiken...

Förresten så vill jag tillägga att jag börjar få kläm på nattjobbet och dygnrytmen! Och som svar på Karros kommentar i föregående inlägg så har hon alldeles rätt i att jag missar söndags-tillägget. Men nu var det ju så att jag inte har något annat val utan MÅSTE vara ledig natten mellan lördag och söndag för att det inte ska krocka med annat som är inplanerat i min synnerligen fulla almenacka.



Jobbigt att jobba?

Jag besitter ett enormt lyxproblem som har tre jobb medans andra har inget!

Vissa planerar in sitt jobb i sin almenacka, men jag planerar in sömn...

Innan jag beger mig mot Lovisagården och mitt kvällspass där ska jag väl passa på att berätta om natten. Introduktionen började kl 0:30 och filialens huvudkontor(?) är beläget bakom bussgaraget. Efter lite strul med att hitta dit steg jag in i en uppbelyst lagerlokal med mina sluskiga mjukisbyxor och två fleecejackor. Jag blev väl bemött av alla som arbetade där (en liten skara men en stor blandning personligheter...) och han jag fick åka med hette Classe. Väldigt trevlig! Han visade mig runt och introducerade "budboken" för mig (alla Premo-anställdas bibel). Tidningarna kom ganska sent, typ 20 över ett, men när de anlände var det fullt ös. Vi (läs Classe) packade ihop alla tidningar och packade in dom i bilen. Sen började färden mot vår trakt ute i Tungelsta där utdelningen av morgondagens tidningar väntade. Classe var jättesnabb och hittade typ överallt och visste exakt vad alla ville ha. Jag satt bak med budboken och försökte hänga med alla husnummer och vägarna. Det höll på så i ca 2,5 timme. Och jisses vad jag var trött på slutet. Jag kunde knappt hålla ögonen uppe men det var ganska häftigt att åka hem kl 10 över fyra och möta de första bussarna på vägarna... I natt blir det samma visa igen och kanske får jag köra själv. Sen blir jag ledig natten lördag-söndag och sen börjar det om igen. Här har ni min närmaste framtid!

Mail från min älskade London-familj!!!!

Mademoiselle!

Nu har vi varit på väg att plinga dig i ett par månader men tiden tycks rusa iväg särskilt när vi är alla är samlade! Vi kan berätta att du varit mkt saknad. Din efterträdare lämnade oss för ett par veckor sedan med ett par dagars varsel av halvt oklar anledning... fått nytt jobb hemma sa hon själv men även om d gick bra så länge hon var här insåg vi tidigt att hon hade trott att au paireri skulle innebära att mesta tiden läsa veckotidningar o prata i telefon... Emelies tåga, energi o gnista har alltså sällan varit så efterlängtad i den brolinska boningen... efterträdare nummer 2 anlände i måndags... hon ska inte vara här så länge eftersom vi i början av juli åker till Sverige för sommaren..

Nu vill vi höra hur d e på din sida? Vad händer o fötter? Springer du fortfarande fortare än kvickt? Trampat ner någon hund på sistone? Hur förlöper pluggplanerna?

En dag ringer telefonen o då e d antingen vi, Jack Bauer, Harry Potter el Voldemort som hör av sig. Fortfarande 076 306 28 82 som gäller?

/Kramelimarkannachristopherrebecca

Åh, vad jag saknar dem!!


Kan Blondinbella kan väl jag...

Första dagen av mitt maskin-liv har anlänt och då kanonstartar jag och bloggen med en rejäl frukost:



Idag blir det utdelande av tablettaskar hela förmiddagen och en bit in på eftermiddagen vid Kungsbron. Det lär bli sjukt tråkigt efter sådär en kvart så kom förbi och säg hej och få lite godis, vetja! Sen blir det intervju med Servas och allra sist väntar min första introduktion med Premo. Jag har räknat ut att bara de tre första veckorna blir lite halvt jävliga, men så fort tentorna är över kommer det i alla fall finnas tid för sömn och träning. Maskinlivet fortsätter förstås men i lite mer hälsosam anda. Vadå, kan Blondinbella leva ett glamourliv samtidigt som hon går gymnasiet och sköter en massa företag ska väl jag klara av det HÄR?!

Musikundret i min dator!

Nu har jag också fått Spotify (av självaste Krunegård!) och låter musiken pumpa. Fast nu glappar ju högtalarna bara på den här datorn så ljudet går inte att göra så mycket åt. Men det är kul att kunna lyssna på allt man behagar, fast live-versionerna får man leta efter på Youtube....

Till Camilla: Si, det är DEN James! ;P

Tre jobb, två tentor och ett liv!

Nu har jag tackat ja till Premo så nu har jag totalt 3 olika jobb! Är precis hemkommen från Lovisagården och på torsdag väntar utdelning av godisaskar vid Kungsbron (så kom förbi och säg 'hej'). På fredag (läs natten torsdag-fredag) väntar första introduktionen hos Premo. Som ni ser är det totalt tre jobb!

Så de kommande veckorna kommer att jag vara som en maskin. Ett jobb här och ett jobb där. Och två tentor med grammatik och vokabulär. Mellan dessa ska jag försöka hinna med storsatsningen inför O-ringen och att sova. Bloggen lär vara jättedåligt uppdaterad...

Men ibland har jag ett liv och det får jag bekräftat varje gång jag upplever såna där magiska ögonblick... Hur kommer det sig att Herr Krunegård nästan alltid är med?

Här kommer i alla fall lite bilder från Laakso på Strand i lördags! Enjoy!



Kurrie-burr och JAG!



Susanna, Karro och Jonathan taggar till!



Laakso dominerar!



Och Emelie stod närmre scen än vad det ser ut som...

Jag fick det också!

Imorse blev jag väckt av Premo som ringde och erbjöd mig sommarjobb - med kort varsel så jag måste ha bestämt mig  i eftermiddag! Nu är ju frågan om jag bara ska tjäna pengar i sommar eller om jag ska ha lite fritid också. Visst är det lockande med pengar men jag är lite fundersam över hur jag ska klara av mitt sömnbehov. Och hur jag ska överleva de sista tentorna... Och hur jag ska hinna toppa formen inför O-ringen...

Rösta blått i EU-valet kanske?

Mr Henrik Dorsin: "Min husläkare, som ligger på Östermalm, håller inte på och skriver ut knark. Men däremot skrev han ut ett fantastiskt merlot-vin från -91 som botade mig från en smygande känsla av jämnställdhet med arbetarklassen."

Hahahaha!

Vart tog bilderna vägen?

Alldeles för lite bilder pryder den här bloggen... Så därför har jag letat fram några godingar från svunna tider! Enjoy!



På väg till Madrid. Två dagar efter studenten. Konstigt att man var trött!



Don Quijote och Sancho Panza!



Jag på Plaza de España, tror jag...



....



Klart man var trött....

Nu följer några bilder från USA också!



Christine och Anna!



James Weston, James Cooper och Christine.



Ara (från Spanien), Ross (från Scotland) och jag (från Sverige)!



Catherine, jag, Anna och Christine.



Jag, Alyssa, Gabby och Becki.



Toby kan säga 'jag älskar dig' för han har varit i Västerås! Oerhört stark brytning dock!



Toby (som tjej) och James!



Mina flickor har shaving cream party!



Vi vann en tävling och fick pizza. Hela gänget samlat!



Vi som jobbade i vår 'bunker'...



Banquet night!



Banquet Night!

Nu orkar jag inte mer... Bilder från NYC kommer kanske någon annan gång...

Svininfluensan?

Har haft feber hela dagen. Och såna där ilande influensavärkar. Halsen bränner och jag skakar som ett asplöv. Tycker ganska synd om min uppsats som bli lidande... Nu blir det bad får vi se om jag känner mig bättre sen!

Godkväll, kära vänner!

En onsdagslista!

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?

...inte minst ur etiologisk synpunkthar förekomst och storleksordning av rökning vid ischemisk hjärtsjukdom och alkohol vid kardiomyopati ett självklart intresse. (pappas kursbok i omvårdnad)


2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?

Hyllan med alla gamla The Sims-spel!

3. Vad var det senaste du såg på tv?

Nyhetsmorgon på TV4 i morse.


4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:

15:30? (ojdå den var visst 15:53...)

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?

Ingenting förutom samvetets röst som säger att jag borde plugga...

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?

Gick hem från bussen.


7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?

Bloggar och mailen.

8. Vad har du på dig?

Svarta chinos, en blå/vit tröja och pilgrimssmycke med en skytt.

9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?

Det var en lugn natt...

10. När skrattade du senast?

När David sa något dumt, igår kanske?


11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?

En fejk-oljemålning av en orkidé från Ikea.


12. Har du sett något konstigt på sistone?

Jag såg Micke, en gammal scoutkollega, HAN är konstig!!

13. Vad tycker du om den här utmaningen?

Utmaning? Ganska självmant skulle jag väl påstå.

14. Vilken var den senaste film du såg?

Eight Below, en mysig film med slädhundar!

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?

Hjälpa mina föräldrar att betala av sina skulder, köpa en mysig liten lägenhet i Gamla stan och sedan RESA!

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.

Hm... Jag tycker om att begå katastrofala misstag... Antar att jag inte behöver specifiera! ;)

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?

Jag skulle vilja kunna flyga!


18. Tycker du om att dansa?

Ja, till konserter och till ett bra discogolv med lite alkohol så...

19. George Bush?

?

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?

Åh, min favoritfråga! Fina flicknamn är typ Hedvig, Heidi och Juni. Fina pojknamn är Yngve, Elias och Viggo!

22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?

Jajamensan! Älskar London (Highgate) och New York!

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?

Jag är stolt över dig, du räddade fler än Noak när du byggde en båt av "Emelies starkus metallus flytus" (som jag tidigare får Nobelpriset för) och då får peta ner jesus från min högra axel!


24. Vilka tre personer vill du ska svara på de här frågorna?

Hmm, vad sägs om Karro, Hanna och Camilla?


Hösten stavas U-P-P-S-A-L-A!

Det blir Teknisk fysik i Uppsala till hösten! Jag har kontaktat studera.nu och tagit bort de alternativ som stod före Uppsala. Så om inte snittet höjs till över 19,5 bör jag ju komma in.

Så nu kan man börja drömma sig bort om ett kommande studentliv...

Det första jag ska göra är att inkassera förra årets födelsedagspresent, dvs en heldag på Ikea. Sen måste jag fixa en dator, en tv, en kamera... Listan kan göras lång! Sen ska jag göra mig av med alla dyra vanor. Typ kalles kaviar och Boxholms gräddost och nagelfixandet! Fast allra först måste jag fixa ett boende!



Måste bara säga att tyvärr blir studierna lidande av för mycket festande. Det är definitivt en dålig vana jag måste göra mig av med innan Uppsala. Men det är onekligen väldigt kul i dessa studenttider, men nu ska jag vara nykter tills slutskivorna i alla fall! ;)

Inför en ny vecka...

(1 och ½ timmes sömn är lite lite... Till och med för mig.)

Det är kul med studentskivor. Det känns som på den gamla goda tiden! Men vad är poängen att festa en söndag?

What happens in Uppsala stays in Uppsala...

Bakfyllan två dagar senare:

Det var definitivt ett valborgsfirande värt att minnas (synd att alkoholen skapar sådana minnesluckor). För att göra storyn kort så åkte jag tillsammans med lite vänner från olika håll och hälsade på Hanna-panna i Uppsala. Planen var att sammanståla i Hannas lägenhet på eftermiddagen och sedan fira valborg med alla andra Uppsala studenter. Sagt och gjort! Solen sken, ett dåligt band spelade och skrålade och över parken satt/låg alla studenter packade som sillar. Eftersom det var forsränning var ju annat folk där också och det var en riktig folkfest. Alkoholen var tung och därmed onödig att släpa hem men för egen del tog jag det ganska lugnt (inte mitt sällskap kanske...). Men så klart hände annat kul och eftersom jag inte orkar återberätta alla detaljer så kan jag sammanfatta det så att jag ska kämpa för att få en plats i Uppsala till hösten och Hanna får väldigt gärna kolla upp om jag kan låna kinesernas rum!

RSS 2.0