Resfeber på gång!

Orientering i Småland...

.. tågluff i Europa...

.. och slutligen festival i Göteborg!!!

Life is gooooood! =)


Snart börjar min sommar på riktigt! Med semester och äventyr. Som rubriken avslöjar börjar jag alltså få resfeber på allvar och jag redigerar packlistor och handlar diverse "nödvändigheter". Förberedelserna inför O-ringen i Småland är väl så gott som klara, det vill säga, det spelar ingen egentlig roll hur mycket jag tränar nu för jag springer inte fortare i skogen än vad jag redan gör. Och jag vill tro att det är ganska skapligt snabbt i alla fall. Toppformen är så gott som toppad (dock en liten nedgång efter helgens bravader *host*). 

Förberedelserna inför luffen består av att läsa reseguideböcker och att leta reda på alla viktiga papper och dokument och av att "provpacka" ryggsäcken. Hanna verkar inte tro att jag är en GUD på att packa (och att en 50 litersväska inte räcker). Struntprat!

Sommaren avslutas med festival i Göteborg. Fan vilken grym avslutning på en grym sommar! Och sällskapet ser ut attbli grymt också. Jovisst är jag glad över att jag lät mig övertalas. Förberedelserna där består enbart av införskaffande av festivalpass och tågbiljetter. Och långa spellistor på Spotify såklart!

Livet leker... Med mig också!!!


Döden i vitögat...

Ikväll fick jag för första gången möta döden. Hos en annan människa förstås. Om man jobbar, som jag, på ett boende för äldre människor vet man ju att de kommer att dö förr eller senare. Och visst har det varit så att man gått från jobbet en dag och när man återvänder några dagar senare har någon gått bort. Men jag har aldrig varit där själv och hållit någon i handen när de klivit in i dödsrikets land, och som tur var behövde jag inte vara där ikväll heller.

Men det blev förstås en massa stohej med ambulans och andra boende som blev chockade över uppståndelsen. Men huvudsaken var ju att det slutade lyckligt och ingen behövde dö. Imorgon ska jag tillbaka igen, börjar klockan sju så godnatt!

No more Premo... Ever!!

Nu har mina sju veckor på Premo äntligen lidigt mot sitt slut och jag är väldigt säker på att jag aldrig kommer sätta min fot där igen. Jag ärväl helt enkelt ingen natt männsika. Så aldrig mer ska jag behöva hänga över handfatet och gnugga in händerna med tvål för att sedan se vattnet färgas grått av trycksvärta. Aldrig mer illaluktande hyreshus eller brevlådor i oklippta häckar eller ben fulla med mjölksyra. Aldrig mer ska jag behöva tacka nej till fester för att undvika alkoholen. Nu ska jag äntligen få njuta av lite fritid!

Eller... ja, hur mycket fritid blir det nu egentligen? Jag kommer att jobba konstant på Lovisagården men någon enstaka dag ledig. Men cash is king! Så är det ju bara!

Stor besvikelse...

Mitt sms: Glöm inte att ta ut killarna. Kram mamma.

Suck. Jag behöver fler intressanta vänner.

Torsdag.

I natt lades stor möda på att försöka vika DN med sin På stan-bilaga. Det är lite märkligt hur man somprenumerant älskar torsdagar för man vet att DÅ kommer den där extra bilagan fullproppad med tips och råd om hur man ska spendera helgen i Stockholm. Men som tidningsbud är det bara jobbigt! Speciellt när bilen från tryckeriet går sönder vid Akalla så vi får sitta och vänta. En del av jobbet på Premo verkar vara att just vänta.

Man märker dessutom att man är arbetsskadad när man tillsammans med sina arbetskamrater diskuterar specifika brevlådor och typer av hissar i olika trapphus. Igår var jag och en annan sommararbetare rörande överens om att den extra säkerhetsgrinden till hissarna i Brandbergen tog en massa extra sekunder och hon berättade hur hon försöker skynda på processen genom att försöka "hålla fast" på insidan av hissdörren och dra. Kanske man sparar en extra millisekund... Tur att jag bara har två pass kvar!

Snart bär det av till gymmet
och sedan direkt till jobbet på äldreboendet, men först ska hundarna få gå ut (Agge har blängt lite extra på mig de senaste fem minuterna). Åh, jisses, nu fick jag ett sms! Jag blir alltid lika varm ihjärtat av det där plinget och vibrationen som låter så bedrövligt mot matbordet. Adjöss, nu ska jag kolla sms, det kan ju vara Kungen!

We go West!

Igår köpte jag festivalpasset till "Way Out West"! Så nu kommer tågluffen avslutas med festival i Göteborg. Banden som lockar är såklart Laakso, Glasvegas, First Aid Kit, Arctic Monkeys, Vampire Weekend, Olle Ljungström och Jenny Wilson. Bland andra. Det blir grymt! En perfekt avslutning på en perfekt tågluff!



Förresten fick mina arbetskamrater på Premo ett ryck igår och kastade ur sig en massa komplimanger till mig. Om hur "bedååårande" snygg jag var. Jag blev lite ställd och generad såklart! Men det boostade självförtroendet, helt klart!

RSS 2.0