(Inte mina) Bilder från Popaganda

2008-08-30 - LAAKSO från Stora Scenen / Popaganda


Markus Krunegård - Såklart...

2008-08-30 - LAAKSO från Stora Scenen / Popaganda

Lars Skoglund är en fantastiskt bra trummis, typ bästa vän med Markus.

2008-08-30 - LAAKSO från Stora Scenen / Popaganda

Himla vackert med trumpet av David Nygård. Propert klädd med svart kostym och svarta bågar.

2008-08-30 - LAAKSO från Stora Scenen / Popaganda

Sensommar och sol.

2008-08-30 - LAAKSO från Stora Scenen / Popaganda

Thank you for the music - glöm inte mitt finare inlägg nedan!

This is life for real (del två)

Hon satte sig varsamt ned på stolen, framför datorn. Ryggen som i flera timmar varit sträckt får äntligen luta sig framåt och även om hon själv föraktar den dåliga hållningen njuter hon av att äntligen få kuta ryggen. Hon känner hur blodet pulserar genom de trötta fötternas alla kärl och värmen som sprider sig bidrar lyckligtvis inte till någon illaluktande fotsvett. En hostning. Ja, lite ont i haslen fick hon av att sjunga med. Men om man känner till alla låtarna, hur ska man då kunna låta bli? Det ångar från tekoppen som hon så fint placerat ovanför tangentbordet, ifall hon skulle slinta med handen när hon bränner tungan. Om hon gjorde det skulle kanske tangentbordet sprida en viss doft av African Rooibos. Fast mest irriterande skulle vara om tangenterna fastnade eller klibbades fast. Tekoppen är dekorerad med små, blå dalahästar. Vad ska hon skriva? Ska hon berätta om sin intensiva super-helg? Fast helgen är ju inte slut än. Och hon är ju trött.

Jag är precis hemkommen från Popaganda och Skanstull. Vilken kväll! Två nollor sprack idag, en festival-nolla men viktigast av allt var ju Laakso-nollan. Jag träffade Camilla kl 17:30 och vi gick och fikade i Ringen. Jag åt en blåbärspaj med Cafe Latte och Camilla tog en äppelpaj. Sedan begav vi oss till festivalområdet. Min biljett fungerade och vi kvitterade ut två gul-orangea festivalarmband. Om man var minderårig fick man ett blått. Vi gick direkt mot stora scenen, där Laakso skulle spela om mindre än 30 minuter. I början är det inte så många där, men i coh med att det tystnar från den lilla scenen börjar folk tränga ihop sig framför scenen. Jag började ana trycket som genast kom i och med att de fyra medlemmarna klev på scenen. Genast steg värmen och vi knuffades framåt, bakåt, kors och tvärs. Jag knuffades tillbaka men Camilla (som är så liten) blev nästan till mos. Vi försökte hålla i varandra men eftersett tag gav hon upp och backade bakåt. Då ville jag ge tillbaka och knuffade mig själv framåt. Efteråt var jag som frälst. Några fina bilder blev det kanske men filmerna jag gjorde blev väldigt dåliga. Jag blev väldigt hes efteråt och ville ha något att dricka, men alla mina pengar gick åt biljetten. Vi stannade kvar en stund och njöt av sensommarkvällen, men efter bara något timmer begav vi oss hem. Jag fick ju se vad jag kommit för och jag var glad.

Hemvägen gick bra. Det var mycket folk på tåget hem mot Västerhaninge, och brevid mig satt två yngre tonåringar som pratade om Handen, pedofiler och våldtäktsmän. Tjejen frågade om jag skulle till Handen: "Nej, jag ska till Skogås. Det är värre!". Hon gav sig dock inte och berättade högt för alla som ville lyssna om hennes "obehagliga erfarenheter av Handen en sen lördagskväll". Jag kunde inte låta bli att lyssna, men strax märkte jag vilken riktning samtalet tog, jag blev ointresserad och fortsatte att läsa min jättespännande vampyrbok. Väl framme vid Skogås. Jag väntar vid busshållplatsen och hör hur en kvinna utan sångröst sjunger karaoke. "Holiday" med Green Day ekar över den till synes tomma gatan, men undantag för några trafikanter som väntar vid busshållplatsen. Det är kallt och någon huttrar och en annan drar sin tunna jacka lite hårdare om sig. Jag läser min bok och råkar av misstag kliva på fel buss. Jag hamnar någonstans mitt i Skogås och får vänta tills bussen åker tillbaka. Därifrån ser jag till att kliva på rätt buss och frågar busschaffören om den stannar vid Vega (om "ja" så är raggarbilsträffen slut). Hon säger ja. Jag åker hem, sätter på teva´tten, bloggar och lyssnar lite till på Laakso. Nu ska jag läsa min bok. Och magen kurrar.

Markus Krunegård:

"Lack of Blood betyder, för er som hoppade av skolan innan ni började läsa engelska, blodbrist, som man kan han tex om man har mens eller äter dåligt."


"I've got a lack of blood in my body
My heart is beating harder and harder
I believed in this
I believed in us"

"I'VE GOT A LACK OF BLOOD IN MY BODY
MY HEART IS BEATING HARDER AND HARDER
i'VE GOT A LACK OF BLODD IN MY BODY
MY HEART IS BEATING HARDER AND HA-HA-HAAARDER"


This is life for real

Trots att välkomstdagen på Stockholms universitet var förvånansvärt TRÅKIG är jag ändå relativt positiv inför universitetsstudier. De som följt min blogg de senaste dagarna är väl medvetna om mitt humör som pendlat mellan "nu-jävlar-ska-jag-börja-på-universitetet" och "NEEEJ-ångest-ångest". Men nu känns det bättre. Jag har typ ett jobb på gång som timvikarie på ett äldreboende med demenssjuka i Brandbergen. Kvinnan jag pratade med telefon idag sa att jag inte behövde ta med mig något CV eller betyg. Men nu är i alla fall ett besök inbokat den 1:a september på Lovisagården, som stället så fint heter. Jag hoppas givetvis på mycket helger, fredagar men kvällar går också bra. Fast jag behöver ju inte börja ställa krav förrän jag fått jobbet...

Igår var jag på träningen i Granby. Jag har inte ens varit hemma i 2 veckor innan Janne med flera börjar ställa krav. Visserligen har jag några extrakilon som behöver tränas bort, men att slänga ut mig på en 5,5 km bana var lite väl elakt. I och för sig hade jag stundvis ganska bra flyt och jag kom tillbaka innan mörkret fallit. Jag kom till och med före Claes i mål! Fast det känns skönt att börja träna igen och jag blir så glad av att orientera i skogen. Skogen gör mig taggad och lugn på samma gång.

Så, förutom att livet känns bra just nu angående framtida jobb, plugg och träning ska jag på lördag få träffa mina älsklingar Laakso. Jag har ju faktiskt inte sett (eller pratat med) Markus sedan i våras. Han har säkert saknat mig... Ja, lite grann kan man ju hoppas! Nu ska jag byta om och bege mig mot Farsta och Ågesta folkhögskola och skugga Lisa i en ungdomsseriefinal. Då får kroppen jobba lite!

This is where we put our trust.
Where we live our dreams
and where we make believe.
This is real.
This is life for real, oh yeah.

Angel,
I need company
on my way down to hell

....ON MY WAY DOWN TO HELL!!!!

Laakso och Emelie på Popaganda

Nu ska sanningen fram: det blir ingen riktig Laakso-spelning utan Emelie i publiken. Idår släppt Popaganda fler endagsbiljetter och idag lyckades jag komma över en endagsbiljett till lördagen. Jag har också lyckats övertala Camilla att följa med. Så nu är jag inte ensam längre (fast ensam är man aldrig tillsammans med andra gedigna Laakso-fans...)!



På lördag så...


En skolstart med nerver

Idag var första dagen på universitetet. Egentligen vill jag ju utbilda mig till civilingenjör och plugga på det "välbärgade" Chalmers i Göteborg. Men det är ju bara en HÖGSKOLA! Om jag nu pluggar 30 poäng engelska på Stockholms universitet kan jag i alla fall sitta i min gungstol om 60 år och skryta för mina barnbarn att i alla fall JAG studerade på universitetet. Lite status i barnbarnens ögon är det väl inget fel på...

Jag var ganska nervös innan, eller rättare sagt, ändå sedan igår kväll har jag varit supernörvös för hur det ska gå. Ända fram till klockan 14:20 då jag behövde gå till bussen velade jag fram och tillbaka huruvida jag skulle börja eller inte. Jag ringde både mamma och pappa men ingen av dem kan ju bestämma åt mig. Och det visste jag ju så väl men jag visste ju inte vad jag skulle göra av mig själv. Innan uppropet strövade jag runt i stan någon timme innan jag begav mig mot de fruktade grönområdena i norr. Jag köpte en liten tantväska som jag klädde in tillsammans med min nyinköpta vinröda jacka och mönstriga sjal. Jo, jag såg definitivt ut att vara redo för lite universitetsstudier. Under hela uppropet (som varade i totalt 40 minuter) behövde jag bara säga "Ja" när de sa mitt namn, men jag var så nervös ändå. Tänk om jag istället sa "Nej"...

Inga bekanta namn förutom Katharina Ankre (kanske felstavat) som också bloggar. Hon gick i min parallellklass i Båtsmansskolan, årkurs 1-5. Hon var också bästa vän med en gammal vän till mig, Jenny.

Nu får det vara färdigbloggat för idag, ska titta på en Vietnam-film med pappsen!

Att våga eller inte våga vara rädd

Den senaste tiden har jag känt ångesten komma krypande inpå huden. Den biter sig fast under skinnet på mig och växer som en bultande, stor och hård cancertumör. Men jag vet att det inte är en livshotande och svart tumör. Det är den välbekanta ångesten som återigen hittat hem till sin favorit-självplågare. En själslig fakir. Det är jag.

Jag vet inte vad jag ska göra av mig själv. Innan sommaren hade jag den 15 april ordnat Engelska I som nummer ett på studera.nu. Självklart kom jag in och på måndag är det upprop. För några dagar sedan var jag säker på att jag inte skulle gå dit och därmed tacka nej till min plats på Engelska Institutionen eftersom jag hellre vill jobba och tjäna pengar. Men det är ju så svårt att få jobb (uppenbarligen) och nu börjar jag förbereda mig för hösten engelskastudier ändå. Och ärligt talat är jag lite rädd för universitetet!

Jag söker jobb fortfarande. Nästa vecka ska jag ringa till Lovisagården och försöka tjata till mig ett jobb som timvikare och bara jobba timmar, typ kvällar och helgen. Då kan jag ju kombinera jobb med studier. Det skulle nog vara den absolut bästa lösningen. Jag söker också säsongsarbete i fjällen, men det går sådär. De flesta ställen kräver körkort och något sådant har jag ju inte. (Fast om jag stannar i Sverige i höst, plugga och jobbar ska jag verkligen ta tag i körskolan och försöka bli godkänd på uppkörningen.) Jag har också anmält intresse till en familj i London som söker en aupair. Det verkar vara ganska många som söker just DET jobbet och jag fick vänta flera dagar på svar från mamman i familjen. Idag har jag svarat på hennes mail och kanske ska jag träffa familjen den 29:e (samma dag som jag ska till Gävle och på kvällen väntar en Elin Sigvardsson-speling på jazzklubb) men jag räknar inte med anställning.

Vilken rörig början på den här hösten! Jag som bara varit hemma i en vecka!


Snäll och villig (och desperat) söker jobb!

Nu har jag varit arbetslös i fyra dagar. Allra helst vill jag säga att jag har haft "semester " i fyra dagar men det är ju inte riktigt hela sanningen. Arbetslös... Bara ordet ger mig gåshud! Mamma säger: "Ta det lugnt, du har bara varit hemma i några dar, njut av lugnet, snart är det borta ändå..." - Ja, men om jag inte sätter fart ock skaffar mig ett jobb snart kommer jag kanske att gå sysslolös hela hösten. Och det betyder slöseri med tid och inga pengar. Jag vill ju ha CASH så jag kan resa och göra något kul! Då svarar min käre moder jord: "Ja, men du vet, jobb det tar tid..." Tack för de uppmuntrande orden!

Plugga orkar jag inte heller! Trots att jag är anmäld tillen engelskakurs på Stockholms Universitet orkar jag inte införskaffa alla böcker eller ens pallra mig dit. Läste i ett brev att det bara var 6-10 timmar föreläsning i veckan men att jag däremot fick räkna med minst 30 timmars hemstudier. Jag kan inte ens se det framför mig att jag skulle pallra mig iväg till busshållplatsen för att sedan åka den ca en timmes långa resa till university. No way! Plugga är det absolut sista jag vill göra. Ändå har många av mina kompisar redan påbörjat sina studier och min käre vän Hanna flyttar till Uppsala nästa vecka. Alla verkar ha blivit vuxna. Och det har gått fort!

Förresten, har någon lagt märke till min nya visningsbild? Jag poserar som frihetsgudinnan (med min reseguidebok och en knuten näve) under självaste Frihetsgudinnan(!!). Kanske ser ni också åskmolnen i bakgrunden?


Home Sweet Home!

Nu har jag varit hemma i Sverige i 3 dagar. Tidsskillnaden gör att jag sover till tolv på dagen och när mamma väcker mig "mitt i natten" får hon endast ett grymtande till svar. På Arlanda möttes jag av nära och kära vilket inkluderar Sampo, Michan, Hanna och Farmor. Det var en överraskning! Egentligen är jag för trött för att beskriva vad som hände den dagen och vad jag gjorde men jag hade det i alla fall jättemysigt och det är jätteskönt att äntligen vara hemma.

Det känns som att starta om på ny kula. Det är nu man ska ge sig själv löften om att bli en bättre och mer hälsosam människa och, ja, en nystart är det väl. Efter att ha varit i USA i två månader har man lagt på sig några extrakilon (men det är inte så farligt som det låter) och jag ska snart börja träna och äta hälsosamt igen. Då har jag blivit en bättre människa!

Till skillnad från de flesta av mina vänner har jag inget universitet som väntar på mig. Jag har planerat att ta ledigt ett år och jobba och tjäna pengar och sedan spendera pengar. jag söker för tillfället säsongsarbete i fjällen och ska besöka en mässa i Gävle den 29:e. Igår ringde jag också en familj i London (men som för tillfället befann sig i Svedala) angående jobb som au-pair i London september-december. Hon var trevlig och jag skickade nyss iväg ett mail med en kort beskrivning av mig själv.

Jag orkar egentligen inte berätta mer om vad jag gjort sedan jag kom hem, men det är verkligen skönt att andas svensk luft igen. Hejsvejs!

THE CITY!!

Nu befinner jag mig mitt i New York City, Manhattan narmre bestamt! Allt ar skyhogt och shoppingen gar skitbra (var dock tvungen att skicka ivag ett SOS-sms till mamma att satta in mer pengar pa kontot, nar jag kommer hem ska jag vara jattesnall). Imorgon ska jag besoka Frihetsgudinnan och Ellis Island... Igar gjorde jag sallskap med en hollandare med feta, snygga kameran till Times Square. Han har lovat att skicka bilderna till mig!

Pa torsdag lamnar jag staterna!! Jippie!

RSS 2.0