Måndag.

En ny vecka! Nya planer! Ett helt nytt humör!

Humör: Ganska glad eftersom jag blev godkänd på tentan (med amrginal! Bara FEM poäng från max!). Annars väldigt uttråkad och borde göra lite mer nytta!
Tänker på: Vad min Linguistic Essay ska handla om...
Nynnar på: Anna Ternheims version av "Shoreline" eftersom jag inte får igång Lasse Lindhs "Du behöver aldrig mer vara rädd".
Planer för veckan: Åker till fjällen på torsdag! Bloggar väl därifrån om diverse skavsår och benbrott!
Önskan: Jag vill ha en ny lekstuga, typ PhotoShop eller nått så jag kan fördriva tiden i väntan på kvällens träningspass...


Är det så här tentaångest ska kännas?

Alldeles nervös och skakig. Kommer jag klara det eller inte? Gårdagens sista testprov innan jag slöt mina blå kom visserligen med det formbesked jag hoppas på. Hur svårt kan det vara att bara bli godkänd när jag tidigare alltid kunnat prestera mvg-kvalité? Hålla tummarna för mig 14-16!

Jag hade kunnat sova lite längre men tänkte hinna med ett gympass innan tentan (inbillar mig att det är bästa uppladdningen...) så jag kan rensa all nervositet (som självklart kommer tillbaka när jag sitter på tåget få väg mot Frescati...). Hursomhelst kommer jag inte hinna med ett gympass EFTER träningen för få ska jag och mamma bege oss mot Dragsvik i Nyköping och vår iskalla husvagn!!!! Det ska bli jätteskönt att komma ifrån civilisationen ett tag och bara njuta av naturen samt hämta andan efter diverse seminarier och tentor. Dessutom kommer jag att få massor med tid att läsa ut "The Great Gatsby" (av samma författare som skrev novellen "The Curious Case of Benjamin Button") och novellen "The Country of the Blind".

Nu ska jag bara packa ihop mitt pick och pack för nu väntar gymmet! By the way, jag glömde ju Coldplay och deras album "Viva La Vida and Death and All His Friends", förra årets mest sålda album förtjänar i alla fall en sjätteplats i min lista!


Beklagande och kultur!

Jag lovade mig själv att inte blogga förrän jag kom på ett bra och viktigt ämne att blogga om, men det är något fel på filne jag försöker ladda ner som gör att det tar sjuukt lång tid för min dator så jag passar väl på att skriva ett passande inlägg. Alltså där jag bara klagar över min pluggiga tillvaro!

Hur blev det så här? Jo, det kan man fråga sig! Hela förra veckan överröstes jag med fritid, dels pga av sjukdom men också väldigt lite plugg! Istället kommer alltihop den här veckan, imorgon har jag till exempel ett seminarie och på fredag väntar första tentan på the Academic Word List och det är fortfarande många ord jag inte kan (framför allt många övningsuppgifter jag inte hunnit med!).

Det var den pluggiga Emelie som beklagade sitt liv, men kultur-Emelie har varit i farten!

Jag tar tillfället i akt och slår ett slag för musikåret 2008. Jag hade lite problem att uppleva de svenska musikernas nya skivor förra året eftersom jag spenderade det senaste halvåret i de engelskspråkiga länderna USA och Storbrittannien. Som ni säkert förstår finns det inte mycket utrymme för svensk indiepop då! Hursomhelst, nu har jag i alla fall införskaffat Anna-panna Ternheims senaste "Leaving on a Mayday" som belönades med en Grammis för "Årets album" (förutom Annas medverkan var det som  bekant en ganska svag gala...). "Årets textförfattare" på samma gala blev ju världens bästa Annika Norlin för albumet "More Modern Short Stories from Hello Saferide" och den skivan spelas för fullt hemma på Kjellmansväg i detta ögonblick. En skiva som betraktas som "det bästa sedan Gud" var ju det skottska bandet Glasvegas från Glasgow som  släppte deras självbetitlade debutalbum i höstmörkret. Mer dyster indie får man leta efter... Trots dessa små godingar (jodå, RIKTIGA godingar är det!) kvarstår mina favoriter Herr Krunegård och Fröken Hyvönens album som förra årets absolut bästa album, men om man skulle göra en rangordning skulle det troligtvis se ut så här:

1. "Markusevangeliet" (M. Krunegård)
2. "Silence is Wild" (F. Hyvönen)
3. "Glasvegas" (Glasvegas)
4. "More Modern Short Stories from Hello Saferide" (Hello Saferide/A. Norlin)
5. "Leaving on a Mayday" (A. Ternheim)

By the way, jag var på bio igår och såg "Benjamin Buttons otroliga liv". Den var jättebra och jag grinade hela tiden! SE!

Nothing!

My first university-test is coming up at friday, men jag sitter ändå bara och glor! Jag vet att jag har så sjukt mycket att göra nästa vecka med diverse prov och seminarier, men det är så mycket att jag inte ens finner ro att börja. Onödigt va?

Förresten har min vampyrtröja kommit så jag får lägga ut en bild sen! ;)

Nu MÅSTE jag fortsätta med plugget för sedan blir det thaikväll med '24'! (Jodå, jag har fått pappa att titta på det nu!)


Årets värsta dag...

Kanske inte årets värsta. Men i alla fall årets mest överskattade dag. Jag har sagt det förut men säger det igen: vad är poängen med att fira kärleken bara en dag om året? Om man är lyckligt stadgad/kär/blixtförälskad/hängiven-någon-annan är det väl en självklarhet att värna kärleken året runt och då behövs väl inte denna överskattade bemärkelsedag längre inkräkta i februari månad?


Fast en annan teori kan ju vara att älskande par tycker om att se ner på oss ensamma och få ytterligare ett tillfälle att påpeka vår bedrövliga ensamhet?


Tänker tillbaka. Det finns ju lyckliga minnen från den fjortonde februari föregående år. Mysig middag med dåvarande pojkvännen, eller varför inte marängsvissen i skolsköterskans väntrum förra året? Det finns fina minnen och ibland kommer de glimt-vis och man börjar inse vilken jävla idiot man har varit. Som bara kastade bort det. Då är det rätt åt en att sitta ensam, år ut och år in, och genomlida årets definitivt värsta (och sliskigaste) dag! För ibland är man inte värd något annat...




Målet för dagen blir att genomleva eländet. Ytterligare elände blir det med shlagern ikväll, men det är ju kul med Petra Mede som programledare. Jodå, ett litet leende blir det nog på läpparna!


Decline, deduce, definit, denote, depress, derive, deviate...?

Det verkar inte finnas något bättre sätt att läsa sig AWL (Academic Word List) förutom att slå upp den svenska motsatsen och sedan nöta, nöta och nöta. Egentligen behöver jag nog ladda ner ett bra ord-träningsprogram, men ordet "ladda ner" används ju så väl i olagliga sammanhang så det vågar jag inte.... Avböja, luta sig till, absolut, beteckna, trycka ned, härleda, avvika!

Jag har fått mail från min London-familj. De verkar ha det bra, men gud vad jag saknar dem. Jag hoppas verkligen kunna komma och hälsa på senare i vår. Det är först såhär i efterhand som jag börjar förstå vilken ofattbar tur jag har haft med diverse jobb! Först USA och NY och sedan London och en toppenfamilj. Nu är det engelska på SU (som faktiskt är ganska kul!), körkort, träning och extrajobb (ett jobb som jag, till skillnad från vissa ANDRA, tycker är ganska kul att gå till!). Jag är nog rätt så lycklig just nu och är nöjd med mitt liv.

Fast ännu känner jag inte för att skrika ut: "Seize the day!!!". Det snöar nämligen ute och jag har fortfarande en hemsk förkylning och feber. Nu ska jag istället ladda min engelska tekanna med blackcurrant tea och mysa med mina hundar i min säng! Kanske lär jag mig några användbara akademiska engelska ord under tiden!



Så kan det se ut när man en vanlig torsdagskväll läser lite körkortsteori...



Teapot...



...becomes teapot AND teacup!! :D

Nya snillrika idéer!

Jag må lida av en fruktansvärd förkylning men det hindrar inte mina geniknölar som med jämna mellanrum kläcker några riktigt genialiska idéer!

Jag har i alla fall försökt. Så får man betrakta saken när jag beslutar mig för att ge upp drömmen om spanskstudier i Spanien. Plånboken klarar snart inte mer och det finns så mycket annat som lockar (och kostar pengar) som jag vill hinna med innan jag begraver mig bland kursböckerna för gott på Chalmers i Götet. Så istället för att ödsla en massa pengar på en dyr spanskakurs i Málaga ska jag resa med mamma till New York efter jul. Tänk vilket underbart slut på 2009! Jag blev ju inte helt obekant alldeles förälskad i den staden och jag vill verkligen visa mina föräldrar världens häftigaste stad. Tänk att också få uppleva nyårsraketerna i Central Park...

Min andra superidé är vilken av den kommande sommarens festivaler jag ska gå på. Just nu lutar det åt Borlänge och "Peace & Love" med giganterna Håkan-bråkan Hellström, Lars Winnerbäck, Anna Ternheim, Hello Saferide, Thåström och mina favoriter Laakso! Andra artister är Frida Hyvönen, Parken, Lykke Li, Kleerup och The Soundtrack of our Lives. Ser ut att bli en kanonsommar! I Dalarna!



(Oj, ytterligare utgifter. Ett festivalpass med camping ~ 1500 kr! Men det är väl värt det...)

Hur blev det så här?

Helt plötsligt blev man 920 :- fattigare (fast modern min rundade av till 900, men misströsta ej, alla bäckar små...) och jag undrar förstås HUR?! Självklart var det den där obetalda kår- och inskivningsavgiften som fick hela min ekonomi att rasera, men inte blir det billigare med alla dessa körlektioner eller Oxfords egenkomponerande ordbok jag måste köpa efter seminariet idag. Tänk, jag som inte ens levt 'utsvävande' bara känner marken ränna när pengarna flyger sin kos! (Mamma frågade förstås om Krunegård T-shirtarna var nödvändiga, men hon förstår ingenting...)

By the way så är jag jättesjuk! Tyck synd om mig för annars förstår jag inte hur jag ska överleva dagens 'Språkliga analys'! Jag börjar dessutom få ångest för att jag inte hunnit träna på Academic Word List ännu trots att det bara återstår 15 dagar tills första tentan, premiärtentan för min del!





Citronte och Ipren - kanske det går ändå....



Måste bara visa upp mina fin-fina naglar!



En annan avdankad....


Humorkväll!

Överraskningen fick hon vänta på länge och trots mina försök att hålla henne i total ovisshet lyckades hon lista ut vad som väntade klockan 19 denna underbara februarikväll. Jag pratar givetvis om Hanna (vars nyfikenhet kommer att orsaka hennes död, believe me!) och överraskningen var Magnus Betnérs kritikerrosade stand-up show "Tal till Nationen". Visst var det ett tal till vårt tills synes försynta Sverige, men han snålade inte med diverse könsord och andra sarkastiska elakheter... Märk dock att det som gör honom till Sveriges bäste komiker är åsikterna, och inte minst ärligheten. Om Hanna själv orkar recensera showen gör hon det i ett annat lämpligt forum (Grönland Rocks)!

Nu häller jag i mig mängder av citronte för att försöka bota den förskräckliga förkylningen som slog till ordentligt i eftermiddags. Inte hjälpte det att några bakom oss under showen smaskade i sig jordnötter. I allergi-termer betyder det uppsvullen hals och 'värmeslag'! Några tips så att jag blir av med eländet, allra helst tills imorgon då jag ska på mitt första seminarium på SU?

Veckan som gick...

På minussidan: Förra veckan kom visst att präglas av en hel del död; först en instruktör på Najadens gym där jag gymmar varje vecka och sedan min tränare nästa dag... Dessutom fick ju Magda Graaf en hjärnblödning och var därför tvungen att hoppa av "Let's Dance" (ja, man blir visst dum av att läsa löpsedlar utanför Pressbyrån...).

På plussidan: Det var en synnerligen bra musikvecka! Först och främst hade SVT:s nya programssatsning "Popcirkus" premiär och med den fantastiske Kristian Luuk och musikoraklet Per Sinding-Larsen som programledare kan man ju bara luta sig tillbaka och vänta sig det allra bästa. Veckan avslutades också med Markus Krunegårds spelning på Cirkus. För en gångs skull ska jag låta recensionerna tala för sig. "Storslagen indiepop" och "Det yttersta beviset på att 2008 var Krunegårds musikår" tillsammans med högsta betyg i samtliga kvällstidningar säger väl det mesta?

2009-02-01 - MARKUS KRUNEGåRD från Cirkus
(www.rockfoto.nu)

Jo visst, luggen är kortare!

A reminder...

Krunegård. Cirkus. Klockan 19:30 smäller det!

RSS 2.0