Får jag gratulera, du är en förlorare med STIL!

De senaste dagarna har inte varit särskilt händelserika, men ändå har det inträffat saker som får mig att känna mig som en förlorare.

Till att börja med kan nämnas att jag har råkat ut för en DUNDER-förkylning. Dagen efter jag kom hem från London slog halsondan till och strax efter kom den igentäppta näsan. Envis och tjurig som jag är bestämde jag mig för att träna, trots att mamma misstyckte. Träning onsdag, torsdag och fredag; inte blev det bättre! Sen kom själva dagen då jag skulle drunkna i loser-träsket. Lördagens medeldistans gick bildligt och bokstavligt talat åt skogen, mycket orsakat av den ihållande förkylningen, men än dock kom jag runt på en dålig tid. Visserligen kan man ju inte riktigt förlora i orientering som i typ fotboll, där det alltid finns en vinnare och en förlorare (oavgjort i resultatet är bara ett specialfall). Man kan vinna, men bara få en sämre tid och placering. Alltså, så förlorade jag inte eftersom jag inte kom sist (slog faktist EN!).

Skolan började i torsdags förra veckan och givetvis skulle jag tilldelas det sämsta schemat man kan tänka sig. Inga sovmorgonar och jag slutar runt 1600 tre dagar av fem. Måndagen är en väldigt typisk dag då jag börjar 0830 med matte. Sedan följer hål 1 h och sen svenska och efter det ytterligare ett hål på TRE TIMMAR och sen slutligen psykologi tills vi slutar för dagen 1555. Vilket toppenshema! Dessutom kan det tilläggas att jag nästa termin har fått aktiekunskap på schema! Hur nu det hamnade där? Lyckosmurfarna dansar som aldrig förr....

Så, trots att jag de senaste dagarna inte riktigt har haft turen med mig ska jag väl ändå glädjas åt att det inte gick sämre. Jag blir ju frisk, det kommer nya tävlingar och schemat får jag väl helt enkelt vänja mig vid. Fast, när kändes det senast bra att gå i skolan så länge på en måndag?

An Exciting Visit to London (Part 2)

Saturday 18/8
Det bor en satkärring på det här vandrarhemmet! Eller, ja, hon fixar faktiskt bara frukost. Så, idag när jag och Kurrie-burrie gick ned för att laga gröt blev vi portade! Efteråt följde ett okänt antal svordomar, men vi endade upp på vårt rum och doppade brödbitar i marmelad. Sedan sov jag på golvet tills det var dags att gå. Dagens stor mål var maknaden i Notting Hill! Där fanns allt möjligt mellan himmel och jord, men det mesta var bara rent skit. Senare besökte vi "Tate Modern" , ett modernt museum med konstig konst. Efter det följde vi Themsen River till Tower Bridge och Towern. Där användes kameran till 100 procent! Middagen spenderade vi på en skum kinesisk buffé (dock priset var billigt) men ingen blev i alla fall sjuk. På rummet terroriserade vi våra italienska rumskamrater och det sista Michelle sa innan de gick ut var: "Condom?" Snacka om pinsamt!

image89

St Paul's Cathedral

image90

Shakespear's Globe Theatre

image91

Jag på Tower Bridge

Sunday 19/8
Klockan ringde i god tid så att jag och Kurrie kunde laga en ordentlig frukost. Tyvärr undslapp vi inte satkärringen helt och hållet, men vi fick i alla fall något i magen. Sen sov vi lite till och borstade tänderna för att sedan bege oss mot Camden Town. Där fanns en marknad, lik den från igåt, och regnet öste ned. Chrissie shoppade loss totalt och efteråt åt vi lunch på KFC (där vi lagrade kalorier i massor). Kvällens stor happening var Madame Tussaude's. Det var dyrt, men definitivt värt pengarnaför närmre än så kommer vi inte kändisar som Tom Cruise, Angelina Jolie eller Dalai Lama. Sannolikheten för att träffa även Adolf Hitler någon annanstans än på vaxkabinettet är näst intill obefintligt... och självklart, allas vår favorit "Captain Jack Sparrow"!

image93

Jag, Chrissen och Michelle med en okänd tjockis i Camden Town.

image94

Camilla och jag tillsammans med Harry Potter!

image95

Vem är där om inte Brangelina?

image96

Jessica Simpson i rampljuset!

Monday 20/8
Huset hatobjekt nr 1 slog till igen! Oväntat och listigt! Trots att jag och Kurrie hade stigit upp omänskligt tidigt, för att verkligen erinra oss om att vi skulle slippa henne, överraskade hon oss med sitt plötsliga drag. Hon hade helt enkelt stängt av spisen så att vi inte kunde laga vår gröt! Efter en massa svordomar, som jag inte ens visste att jag kunde, begav vi oss iväg mot "The Tower of London". Londons stora slott, belägen i närhet till Tower Bridge, innehåller allt möjligt med historisk symbol. Där var stora utställningar i form av vapen och stridskonst samt också kronjuveler. Legenden om kråkorna är lika välkänd som fängelset, tortyrkammaren och palatset. Att efter 2.5 h stiga ur slottet med ömmande fötter och kurrande mage kan man väl medge att inträderspriset på £16 var värt pengarna. Efteråt väntade en lunch bestående av den klassiska "Fish & Chips" (vad är en Londonresa utan denna delikatess?). Senare mötter jag och Kurrie upp resten av gänget vid Sloane Square och började shopping-finalen. Jag köpte strumpor för £15.45 medan de andra köpte DVD-boxar. Sen åkte vi vidare till British Library där jag köpte en illustrerad biografi kallad "Mary Queen of Scots". £20 fick jag ge för den! Det längst stoppet var på Top Shop! Chris hade hittat en jättefin klänning för £55 som hon (extremt länge) funderade på att köpa innan hon slog till. Jag däremot, som hade ett konto med bara £25 kvar, hittade ett jättefint skärp för £22. Självklart skulle jag utmana ödet och köpa den. Efteråt åkte vi hem med våra nyinköpta saker och middagen fick, som väntat, bestå av det billigare alternativet.

image97

Utanför Towern.

image98

Utan kråkorna på slottet faller Drottningen och Kungariket, sägs det.

image99

Jag innanför murarna.

image100

Tower Bridge, från ett betydligt bättre perspektiv än tidigare.

image101

Är dom inte söta?

Tuesday 21/8
Klockan 0300 skulle vi vara utcheckade och redo för att gå till busshållplatsen, så gissa vilken tid vi fick gå upp? Jag sov på bussen till flygplatsen och även där hade jag problem att hålla ögon öppna. Ett tag trodde jag att jag var sjuk! När vi skulle checka in bagaget pep min väska för att den var för tung och detta ledde till problem. Men problem är till för att lösas och detta fixades relativt snabbt. Sen genom tullen pep först jag och sen min handväska. Jag blev förstås jättenervös och tanten frågade med sin brittiska accent: "May I have a look into your bag?" - "WHAT?!" Dom letade efter sprängämnen som lyckligtvis INTE fanns, och de kollade upp om min mobil och kamera var stulna, vilket de givetvis INTE var. Vilket oflyt! Jag läste ut min bok av Vilhem Moberg "Rid i natt". Jag sov på planet och sen på flygbussen hem smsade jag Hanna och pratade i telefon med mamma. Äntligen hemma! Städa, duscha och packa upp!

image102

Jag och Camilla i kön till gaten.


An Exciting Visit to London (Part 1)

Wednesday 15/8

0202! Vilken hemsk tid att vakna till! Efter att ha sovit ca 1,5 h var det bara att leta upp de sista prylarna, klä på sig den halvblöta (nyinköpta) lila tröjan tröjan och be Sampo fixa kameran. Trött och sliten steg jag på nattbussen till Sergels tord och vid centralen väntade mina reskamrater: Karro, Chrissie, Camilla och Michelle. Flygbuss till Skavsta 0345 och sedan Ryanair till Stanstead (genom tullarna klarade vi oss i alla fall trots att jag inte hade någon aning om vad jag hade proppat i väskan!). På flyget satt jag mellan två män, en svensk och en engelsman, och benutrymmet uppfyllde tyvärr inte mitt behov. Efter mycket om och men anlände vi slutligen till vårt "hostel" "Hyde Park Inn". Antalet rulltrappor i London är otillräckligt, speciellt om man har en så tung väska som jag hade, och nu är mina armar dubbelt så långa. Inget lyxhotell precis, men golvet är i alla fall tillräckligt rent för att jag ska kunna ligga på det. Efter knappa tjugo minuter blev vi utschasade av städtanten så då började vår sight-seeing!

image70

image71

Chrissie-prissie och Jag utanför platform 9 3/4. Tyvärr kom varken vi (eller vår vagn) igenom till Hogwartsexpressen!

image72

King's Cross station. Inte långt därifrån ligger British Library.

image69

Christina identifierar sig med dessa reliker på British Museum.

Thursday 16/8
Idag har jag genomlevt riktiga matupplevelser! Morgonen inleddes med Kurries FÖRSKRÄCKLIGA väckarklocka och efteråt följde en mycket kolhydratlik frukost bestående av 4 toast med smör och marmelad. När vi sedan skulle väcka Chrissie och Camilla proppade jag i mig 3 buttercookies: Tack vare Christinas eviga morgoncermoni kom vi inte iväg till Bayswater Station förrän 1030. Idag besökte vi Buckingham Palace (som Christina inte ens visste vad det var!) och på vägen dit fick jag en turistkarta av Camilla. Jippie! Med hjälp av den hittade vi igenom St James's Park och till premiärministerns boning. Senare såg vi London's Eye på avstånd och Big Ben, som jag har sett tidigare, stod kvar brevis "Houses of Parliament". Vi var tyvärr inte välkomna in, men politik är ingenting för mig (just nu i alla fall). Vi besökte även "Westminster Abbey" och med ömma fötter åkte vi vidare till Harrods. Innan fikade vi på Starbucks! På Harrods gick vi vilse; började bland sminket, letade efter te och marmeland samt fasades över priserna på smycken och kläder.Jag tittade på halsband åt Rudde och Agge men hittade då bara kläder oich diamanter, vilket inte passar mina små vovvar. På julavdelningen hittade vi tomtenissar och på tunnelbanestationen hittade jag två tidningar som berättade att David Beckham hade gjort sitt första mål för LA Galaxy. Väl hemma, solen skiner och matkulturen fortsätter...

image73

Buckingham Palace.

image74

Christina vet nu vad det är för något!

image75

image77'

image78

image79

image80

Parlamentet!

image81


image82


image83

Koffein-laddning innan....

image84

Friday 17/8
Klockan 0700 ringde mobilen, men eftersom att svensk tid går 1 h före lokal tid var den egentliga tiden 0600. Givetvis går även min telefon 11 minuter före, så, när min shönhetssömn stördes av "Daily" var klockan 0549. Jag lagade havregryngröt och hade sedan i banan och mjölk. Detta serverades tillsammans med mitt eget rostade bröd och min egen inköpta marmelad. I min dystra ensamhet kände jag hur min kropp, bit för bit, förtärde födan jag själv dukat fram. När jag sedan återvände till rummet somnade jag om och vaknade inte förrän Camilla tvingade oss att gå upp. Sedan började shoppingen! Jag INVESTERADE i tre tröjor á £8, £15, £38. Alltså, pristet (och kvalitén?) steg likt en exponentiell graf. Vi besökte China Town och avslutade vid Trafalgar Square. Där besökte vi National Gallery som har målningar av exempelvis Da Vinci, Michelangeo, Monet, Van Gogh... Väl tillbaka på rummet skrev jag vykort!

image85

Mamma Mia-musikalen är lika populär som alltid!

image87

image88

To be continued...

747

Silence,
like a whisper
Maybe tomorrow it won´t be here
So tomorrow we could teach them some new styles
You are such a killer
So shoot me down again
It won´t hurt when the killing is done by a friend

Silence,
like a whisper
So this is all we need
The fully air conditioned sound of speed
A violent whisper
And this time it´s for real
So this day I made plans for us to leave

Silence,
why won´t you listen
Maybe it´s just me
but sometimes it´s
impossible to breath
A violent whisper
Maybe this time it won´t heal
Maybe this time it will bleed untill I´m free


http://www.youtube.com/watch?v=HaVAWDioCPU&mode=related&search
=

Från undomsledare till shoppaholic och slutligen turist i London

(Söndag 12/8) Jag har nyligen kommit till insikt att det var mycket dumt att sova mitt på dan, nu är jag nämligen pigg som en (jag vet inte vad...). Anledningen till varför jag i huvud taget lät John Blund överta läget är därför att jag har varit på läger med mina små orienteringsbarn. Med en kort redogörelse kan jag avslöja att som ungdomsledare får man tämligen och jämt göra uppoffringar i form av att: leka lekar bland blåbär och ris, bada med mål att vara under vattenytan en längre tid (dränkas, med andra ord) samt organisera, planera och styra upp så att ungarna faktiskt gör som man säger. Alltså, ett jobb där den enda betalningen sker i form av barnens uppskattning (vilket i och för sig är värt väldigt mycket!). Lägret inleddes, för min del, redan fredag kväll då jag, tillsammans med de andra ledarna, hängde ut kontroller och skrev ut tjusiga kartor. Nästa dag anlände ungarna och hela dagen förflöt under solens ständiga närvaro, vilket givetvis ledde till stekande hetta. Efter orienteringsövningen ville de små barnen bada, så då badade vi. När alla hade ätit lunch ville de leka, så då lekte vi burken bland alla blåbär. När några ville utmana oss i Texas Hold' Em så plockade vi fram kort med tillhörande marker. Allt som allt blev väldigt lyckat!

 

Idag var det medeldistanstävling och våra ungdomar skulle givetvis vara med. Tyvärr uppstod en del missförstånd så en del av våra grönaste orienterare kunde inte komma. Men trots värmen och den höga luftfuktigheten lyckades alla ta sig runt men mycket väl godkända tider. De slutliga placeringarna var förstås överraskande: 1a 4a 5a 6a av totalt 23 startande. Alla i klassen fick pris, men den som kom först i mål fick självklart välja pris först! Följaktligen, en total Hellas-dominans under dagens tävling! Jag är GRYMT imponerad av allas insatser!

 

Väl hemma; tvättmaskinen går på högvarv och i badrummet immar spegeln igen. TV:n slås på och ljudet ur högtalarna överröstar musiken en trappa ned. I samma stund som mitt huvud lägger sig mjukt på kudden far tankarna i väg på annat håll och verkligheten kommer inte tillbaka förrän middagen. Kvällen fortsätter och senare, typ alldeles nyss, skaffade jag mig ett clubkort på H&M (min nya favorit-klädes-kedja). Av okänd anledning har jag börjat leta efter olika hemsidor där man kan köpa kläder och smycken, men även Tradera har blivit väldigt intressant. Jag har till exempel redan nu ställt in siktet på bl.a. en jättefin kjol... (Se bilder nedan)

image68

 

(Måndag 13/8) My searching for new clothes continues... Jag INVESTERADE idag i ett par nya byxor (highwater), en finfin topp och strumpbyxor. Inför den kommande resan till London har jag också växlat pengar, 2900:- blev 200£, men efter att ha gnuggat geniknölarna extra hårt och länge kom jag på att jag glömt hälften hemma. Så en tripp till stan igen får jag räkna med för att växla de återstående valörerna. Apropå London, det är knappt ett dygn kvar, jag har inte packat ner något mer än mitt pass och vi vet fortfarande inte om vi har skjuts till flygplatsen tidigt onsdag morgon. Men det ser ut som om det blir flygbussar ändå, därför att vår tänkta chaufför vill lämna Stockholm senast kl. vilket är liiiite tidigt.

 

För att få en fin avslutning på detta inlägg tänkte jag och mitt ego ställa upp en parameter med 6 SNABBA SVAR.

 

Långdistans                                           Medeldistans

U1                                                             D18 Elit

Sommarpratare                                    Mamma

MQ                                                             H&M

Flygbuss                                                  Porsche

London                                                     Stockholm

 

En härlig sommardag

Igår åkte jag till det lilla huset i Vega, då min fader kom och hämtade mig hos mamma. Sjutton ton med packning i min fasters bil och sedan bar det av. Min pappa, som jag inte hade sett på ca två veckor, frågade om tillståndet med min högt älskade lilltå samt ville ha en redogörelse för O-ringen. Dessvärre blev han informerad om den underliga händelsen som dödade vår lap-top. Den klumpedunsen som tappade den i golvet var ingen mindre än min jobbiga syster, men jag kan försäkra er läsare om att hennes öron sitter där de ska.

Vi kom hem. Jag packade upp. Pappa åkte iväg med datorn till Siba medan jag surfade runt på internet. Pappa kom hem och informerade mig om att dom hade godkänt hans försäkring på Siba och skulle därför försöka laga den eller "ersätta den med liknande värde". Skönt! Sedan frågade pappa om vi inte skulle åka och bada på Gålö. Den starka solen övertygar och mina badkläder åker på. Sedan, till min stora förtjusning, insåg jag att pappa inte hade kört  fram Saaben utan istället rullade en för mig helt okänd bil. Eftersom jag inte är någon bilfantast och inte kunde räkna ut det själv  fick han, lite besviket, berätta att det var en porsche(!). Dock inte sprillans ny men ändå hade den kraft i sig. Modell (för mig) okänd, men årgång 1987, alltså 20 år gammal. Mörk (tyvärr opraktiskt i den stekande solen).  

Färden ut till Gålö var rolig och mysig, mycket beroende på bilen, men vi passerade också vacker natur och bygd som skådades. Badet var ingen vanlig sandstrand, men ändå var det många människor där. Berghällarna var varma och havsbrisen bidrog till det inre lugn som fick till och med måsars skri att låta vackert. Vågorna slog vilda och hänsynslösa mot klipporna och solen lyste över havet som glittrade så vackert. Vi slog oss ned på våra badlakan i skydd för vinden och där kom vi att tillbringa de närmaste timmarna. Jag badade faktiskt EN gång och jag kan avslöja att vattnet var ganska varmt. Med en glass i handen lämnade vi havet bakom oss och körde hem. Pappa gasade på i kurvorna och log glatt samtidigt som han förklarade: "Det är som att köra gocart. Den låga tyngdpunkten gör att man kan köra fort i kurvorna."

Hemma väntade middag bestående av nyttig bönsallad och jätteräkor. Efterrätt likaså och efter att jag hade visat min film från O-ringen gav jag mig ut och sprang. Jag hade väntat med löppasset förrän EFTER solen hade gått ned. Det var, oväntat nog, en befriande känsla att äntligen få springa!

image59

Jag, steker och läser "Tisdagarna med Morrie" (för övrigt en mycket bra bok!)

image60

Utsikt över Mysingen.

image61

Många andra hade, som bekant, hittat dit.

image62

Solen gassar och måsarna skriker.

image63

Pappa hittar en ny funktion på kameran.

image64

Pappas kärlek till båtar har inte upphört på långa vägar.

Utrensning och nostalgi

Shit, nu börjar tålamodet sakta men säkert rinna ur mig. Men som tur är visar almenackan söndag och imorgon är en ny vecka. Av olika anledningar har mitt tålamod och lugn fått utstå enorma påfrestningar de senaste dygnen och nu vill jag bara härifrån.

Denna morgon inleddes med väckning klockan 8, av en mobiltelefon som går elva minuter före, men det vakna tillståndet slog snabbt över till det mer horisontella läget. Senare, strax före 10, lyfte jag mitt värkande huvud från kudden och inandades den kvava luften i rummet. Visserligen var huset i princip tyst som graven, men strax steg ljudet och inom loppet av 10 minuter var det fullt ös. Frukosten ska fram och ät fort, fort så vi kan börja städa vinden.

Men inte ska jag gnälla så mycket. Det visade sig ju faktist vara ganska kul att rensa bland gammalt skräp. Vilket nostalgitripp! Mamma med sin valpögon tigger om att få behålla gamla dockor och Sampo, likväl han medelålders, önskar att få behålla sina gamla tåg. Medan jag springer upp och ned för två trappor med stora lass av skräp i famnen som ska till loppis. Mamma hoppas på succé, men vi blir glada bara vi blir av med eländet.

Nog talat om våra planer på loppis och utrensningar i huset. Det här var ett riktigt pucko-inlägg och nu sätter jag stopp.

RSS 2.0