Jag kan inte säga det bättre själv...

In the dimma vi ses. Ikväll blir det brasa i Uppsala. Stanna inte uppe! ;)

Hysterin är det enda i svininfluensans spår som drabbar Sverige!

Någon annan är jag som tröttnat på hysterin orsakad av svininfluensan? Överallt i tidningarna ser vi bilder på munskyddsklädda civila, men om vi ska tro fadern min (som i alla fall jag gör) håller dom där munskydden inte längre än 10 minuter. Egentligen ännu mindre eftersom det är ett pyttelitet virus vi talar om, och inte en förhållandevis gigantisk bakterie, som alltså beräknas ta 10 minuter innan det förgiftar munskyddet. Så vi ser alltså sjukhuspersonal och civila med dessa meningslösa skydd och konstigt nog så har inte fler insjuknat än så..

Men vi i Sverige kan ju andas ut, eller hur? Viruset har inte ens påträffats bland grisarna...

Men säg att smittan når Sverige? Då köper vi up oss på konserver och går inte ut på flera veckor. Vi stänger av luftkonditioneringen och täpper till vartenda liten springa med silikon. Då dröjer det nog inte länge förrän en familj bestående av fyra skilda individer väljer viruset framför celibat.

Säg att man skulle insjukna? Surt är livet för symtomen ska ju vara detsamma som ett vanligt influensavirus. Men svenska apotek hävdar att ingen börjat rusa efter vaccin - ännu. Och svenska myndigheter säger att det finns gott om vaccion - det räcker tydligen till 25 % av befolkningen! Tur att vi har sån fruktansvärt bra krisberedskap i det här landet!

Nu verklar jag säkert motsägelsefull som vanligt, men vad jag menar är att hysterin som pågår just NU är överdriven. Inte ens 10 har ju dött, och dom som har avlidit dog ju för sjutton i Mexico City!!! Den stan är ju knappast känd för sin renhållning... Dessutom, det ska visserligen krävas mycket, men om smittan når Sverige så är vi ju knappast beredda. Ändå försöker myndigheterna lugna ner oss och säga att det finns medicin tillgänglig, ja, men inte till alla!

Förresten så är jag inte ett dugg förvånad om en pandemi utrotar mänskligheten! All överanvändning av pencillin och antibiotika gör ju att vi gräver vår egen död. Men jag tror inte att det blir svininfluensan som tar kol på oss!

En sen sysselsättning...

Jag har ett missat samtal från klockan 20:53. Eniro verkar inte ha nummret i sin databas så därför undrar jag om ni känner igen 0704293658? Jag är så nyfiken så jag spricker, tänk om det är kungen, eller jultomten?

Ikväll blir det plugg och fortsatt tjat om valborg!

Välförtjänt?

Vid få tillfällen gör man sig förtjänt av livets goda lustar...

Det var på väg till näst sista kontrollen. Lidingö och medeldistans. Det var då jag fastnade med mitt vänstra örhänge i en stor gren och slet av en bit av örat. Nu lät det plötsligt så dramatiskt men med lite tejp undviker man en i framtiden kanske ovanligt lång öronsnibbe! Nu är det bara lite svullet och det ömmar, men som plåster på såren ska jag ägna hela min pluggiga söndagseftermiddag åt att äta Ben & Jerry's Half Baked och Marabous frukt och mandel! Oj, jag glömde tillägga att en salamipizza står i ugnen! ;)

Lördag kväll!

Jag bloggar från en dator som inte tillhör m ig eller någon av min familj! Gissa vem?

Ytterligare en kent-skiva i hyllan!

Ifall ni tror att det undgått mig och inte såg nyheten förrän jag klickade in på blogg esses hemsidan så tror ni FEL! Om ni däremot tror att min moder jord knackade på min dörr i ottan igår för att visa en minimal artikel ur DN så tror ni rätt! För att, trots det trogna fan jag råkar vara, hänger jag inte särskilt ofta i kent-forumet i dessa tider när det är 'lite tystare än vanligt'. Men för er som inte känner till att dom släpper sin åttonde fullängdare (när  vet ingen) har jagvarit så snäll och kopierat inlägget från Herr Joakim Berg i forumet så ni slipper leta själva!

Just hemkomna från Berlin...

Session nr 1.

Vi har påbörjat inspelningarna av det som kommer att bli vårt åttonde album.
Under två extremt fokuserade veckor har ett stort antal sånger spelats in.
Låtarna är skrivna under hela förra året och fram till i början av April.
Det är självklart det bästa vi gjort.

Ännu vet vi inte exakt när det kan komma att släppas.
Om några dagar återupptar vi inspelningarna i Bunkern.

Vårt musikaliska år har börjat helt fantastiskt.
Ödmjuka hälsningar från Världens just nu Bästa Band.


Klart man längtar, eller hur?

Fjärde gången gillt!

Nu ska jag snart bege mig mot Haninge centrum och Telia-butiken för att för fjärde gången i rad lämna in min älskade mobiltelefon - för samma fel. Nu har jag lessnat så nu ska jag be om en ny telefon! Nu är jag på krigsstigen...

Resten av veckan ska jag...

Plugga grammatik, träna, läsa böcker och jobba!

Humör: Ganska stressad och hungrig. Hatar att bli sen med middagen och hetsäta precis innan ett jobbigt träningspass...
Tänker på: Om jag ska analysera en bok, novell eller dikt till min nästa literature essay?
Nynnar på: Diverse låtar från Duffys fantastiska skiva "Rockferry"! Wales-dialekt är så fin!
Planer för veckan:
Tisdag: träna och jobba kväll.
Onsdag: träna och ha en riktig pluggdag.
Torsdag: jobba på morgonen och träna senare, kanske i Hellasgården?
Fredag: sova ut på morgonen och träna och sen jobba kväll.
Lördag: inga planer på förmiddagen men mer jobb väntar på kvällen.
Söndag: ingen sovmorgon för säsongens tredje tävling väntar på Lidingö, medeldistans. Kanske ska jag skugga!
Önskan: Att Simon från Servas svarade när jag ringer...

Hoppas er vecka blir betydligt mer spännande än min! Fast vem vet, kanske händer något oväntat... ;)


Måndag!

Godmorgon kära vänner!

Idag väntar en heldag på universitetet och som vanligt var jag lite för tidsoptimistisk i helgen och fick stiga upp lite extra tidigt idag för att hinna läsa igenom de där artiklarna till seminariet. Igår kom jag också på att jag ska lämna in en translation idag så jag får sticka hemifrån ännu tidigare för att hinna hämta ett utskrivet exemplar på mammas jobb. Lite jobbigt att inte ha en skrivare, men planerar man bara i sitt lilla hjärnkontor löser det sig!

Jag är ganska taggad inför den här dagen. Inför den här veckan! Jobb väntar imorgon kväll och sedan på torsdag och fredag och snart är det löning! Då kanske jag äntligen får tummen ur och klipper mig. Lite vårslingor skulle ju passa fint också! Kroppen ska kämpa på hela veckan och försöka tackla pollenattackerna så gott det går. Ikväll väntar spinning och förhoppningsvis blir det inte så fruktansvärt varmt att man måste öppna fönstret så allt "bara väller in"...

Hoppas ni också får en trevlig vecka! Återkommer kanske lite senare med planer för resten av veckan. Take care!

Vill vara spontan!

Synd bara att jag saknar realistiskt tänkande såsom karaktär och överjag! Mina spontana idéer bara spårar ur då...

Tänker på Valborg. Karro fyller ju 20 och vi skulle ju kunna vara spontana. Typ Norrköping? Typ Stockholms skärgård...

Det skulle vara roligare att vara spontan om man hade tid, ork och pengar...

Ännu en seg dag. Ingen träning idag, men däremot massor med plugg. Såg att jag ska lämna in en translation imorgon (hade verkligen hoppats på att jag skulle slippa dem när jag blev klar med "Språklig analys"-seminarierna. Men ack, så fel man kan ha!). Men nu är det bara sju veckor kvar och sen har jag inkasserat 30 högskolepoäng.

Jag funderar också på vad jag ska göra till hösten. Kanske fly landet. Om jag vill till Spanien och plugga spanska kan jag sikta på att bli au-pair igen. Eller om jag vill rensa fisk i Norge. Då får man i alla fall väldigt bra betalt. Jag behöver fler idéer! HJÄLP!!

Har Katrin f.d. Shulman sagt så?

Mitt nya motto: Hellre ångra det jag gör än det jag aldrig gjorde!

(Mottot är hämtat från Katrin Zytomierska. Förebild eller ej? Det får ni själva avgöra...)


En lite småtråkig start på dagen...

Jag har verkligen massor med saker jag borde göra. Ändå finner jag ingen ork att ens försöka göra dem. Till exempel träna, plugga och städa rummet. Inte minst läsa min bok (som faktiskt är väldigt bra!) som måste vara utläst till på måndag. "Waiting for Barbarians" av Coetzee...

Vaknade strax innan 10 och hade lite småont i kroppen. Huvudet dunkade (som det alltid gör när man sovit för länge) och ryggen värkte av en liten 'ojämnhet' (läs mobiltelefon). Inte blev morgonen bättre för att jag segade framför tv:n med en jätteportion havregryngröt med linfrön, sylt och russin (mums!) där alla trivila och urlöjliga program helat iden avbröts av ännu mer triviala och löjliga reklampauser. Gud vad jag hatar tvn!

Klockan 12 ska jag gå ut med hundarna men det är föga lockande att få armarna avslitna. Frågan är om jag ska träna idag...Såklart jag ska, men inte ett distanspass på 1h och 40 min som igår kväll (finns det någon bättre sysselsättning en fredagskväll?). Kanske ska jag försöka lära mig cykelvägen till stan? Det lär ju ta minst 2 timmar...

Och så var det plugget... Hur sjutton ska jag lära mig grammatik på ett roligt sätt? Boken ligger fortfarande på soffan. Läsa?

Vilket sjukt pessimistiskt inlägg det blev! Kom med roliga förslag om hur jag ska sysselsätta mig själv så att helgen blir bra. Jag visste dock att den skulle bli lite småtråkig...


Vad ska jag göra till hösten?

Jag är inte särskilt sugen på att plugga ännu men ändrade ändå min ansökan till högskolan i sista sekund, så nu är frågan: ska jag börja plugga, hoppas på ett jobb eller göra något helt galet? Det sista låter ju definitivt mer spännande så har ni några förslag... SHOOT!

Nu ska jag ge mig ut på ett snabbt löppass och njuta av solen samtidigt som jag kvävs av höga pollenhalter!

Plugg-tajm!

Nu är påsklovet slut! Jag har radat upp med lap-top och Michans iHome som spelar "Vapnet" för fullt. Bredvid mig ligger "The Norton Reader" och jag har precis läst klart sista texten till sista seminariet som ska vara imorgon. Förberedelserna är väl inte dom bästa inför morgondagen men det är ju sista språkliga analysen. Bakom skärmenpå datorn ligger mina grammatik-böcker (burr) och jag har försökt snickra ihop ett litet pluggschema. Någon som har något förslag på hur man pluggar grammatik på ett roligt sätt? Klädseln är för tillfället ganska sunkig men jag har precis gjort klart armbandet från Panduro som jag köpte igår. Det blev ganska fint!

Igår var jag - för dom som inte vet - på VRG:s 10årskalas! Det var kul att se världens bästa gymnasieskola igen men det är ett avslutat kapitel. Trots att det var kul att se lärarna och vissa elever igen så var det lite ångestladdat att veta att man aldrig kommer tillbaka. För nu gör man ju inte det! Kanske till 20-årsjubileet då... (Förresten, Hanna, vi har fått mail från Jon!!!)

Nu ska jag gå ut med hundarna och sen slänga i mig lite lunch framför tvn. Senare ska jag ge mig iväg på jakt efter en bok som ska vara utläst till på måndag och ännu senare blir det löpträning i Hellasgården! Ha en fortsatt trevlig onsdag!

This spring will be the weirdest one!

Påsken börjar lida mot sitt slut och magen värker av allt påskgodis. Det är vid sådana här tillfällen man lovar sig själv att aldrig mer äta godis, men som alla vet kommer suget tillbaka snabbare än vad man anar!

Den här våren är på väg att bli den roligaste och mest spännande någonsin i mitt liv. Kanske därför att jag bytt ut ångesten mot glädjen att ha fått NÅGOT i stället för förlust-ångesten om det slutar dåligt. Nevertheless, det har börjat bra och bättre ska det bli!

Det är onekligen mycket farligt. Det jag sätter på spel är ju inte lika värdefullt som det jag KAN vinna om allt går rätt till. Men sannolikheten att det skulle sluta i annat än katastrof är väldigt liten. Fast hoppet är ju det sista som överger människan!

Påsken 2009 började med att familjen flydde huset till fördel för mig. På långfredagen kom lite vänner från olika håll och trots att pokerspelandet var långt ifrån spännande visade jag mig vara en fantastisk brottare. Natten som följde gav inte mycket sömn och jag segade hela förmiddagen och eftermiddagen fram tills klockan 15. Det roliga är att ingen verkar tro att jag klarar mig själv så grannarna var så snälla och serverade påsk-mat med snaps och sedan en baileys och kladdkaka. Så när Robban och Anton hämtade mig för att jag skulle följa med på deras grillfest rullade jag fram! Sedan flödade alkoholen och jag blev synnerligen förvånad över att jag inte begick något enormt misstag och över att jag blev beslagtagen en cider som inte ens var min. Ytterligare en ny lärdom: göm undan alkoholen när rödklädda säkerhetsvakter närmar sig på tunnelbaneperrongen! Lyckligtvis kom jag hem säkert tack vare en kär vän. Bakfyllan var dock inte så farlig!

Det börjar bli dags att ladda inför tågluff och det var med en enorm lättnad jag kollade bankkontot idag. Jag har sparat duktigt!

Första gången...

Igår var det första gången jag:

... prövade att shota tequila (med salt och citron förstås!), det var en annorlunda smakupplevelse.
... blev portad från krogen med jackan och väskan och sällskap kvar där inne. Såg jag verkligen så pådragen ut?
... envisades med obehagliga sanningar. Det var dumt. Dom var väldigt obehagliga.
... åkte taxi från Bergshamra till Lyckåsvägen 1.
... sov hemma hos en orienterarkollega och vaknade upp med en fruktansvärd huvudvärk!

Det var nya upplevelser det! Kanske lär man sig något av det också...

The sun is shining bright but I'm stuck in this prison...

Nu är tentan avklarad och som belöning köpte jag den där socker-söta vårväskan från Sturegallerian. Jag råkade visserligen springa bort mig på Östermalmstorg men det var bara atthålla minen och övertyga alla andra stureplansbrats att det enbart är strävan efter varenda solståle som får mig att gå fram och tillbaka. Puh, hoppas jag inte behöver röra mig kring de kvarteren på ett tag, speciellt inte efter en tenta då ser ser så långt ifrån elegant ut som man möjligtvis kan! Förresten, jag tror att jag blir godkänd i alla fall! Så väskan är definitivt välförtjänad!

Jag har låtit mig övertalas att följa med Samuel och David ut ikväll... Hur gick det till?! Jag har ju tävling imorgon! Hur det än slutar hoppas jag att det är värt det. Dom är verkligen jätteroliga att vara med!

Nä, nu kallar min linguistic essay och snart ska jag även kila iväg till farmor så ska hon få hjälpa mig med mina sockor. Jag har inte hunnit så långt pga diverse tentor och uppsatser men jag behöver ju något att göra i fjällen... Speciellt om alla ska gulla tillsammans med sina respektive... Jag kanske kan ta med mig min "Advanced Learners Dictionary" eller varför inte grammatik-boken? Som vanligt ser jag bara möjligheter! 

Ha en fortsatt trevlig dag kära vänner!

Don't forget!

Alla anmälningar till VRG-partyt försvann! Glöm inte att anmäla er igen kära VRG-vänner!

Jag anstränger mig för mycket...

Det gör jag verkligen! Får se hur länge jag orkar hålla på så här...

Humör: Glad och pigg med tanke på omständigheterna. Alldeles för mycket plugg för att det ska vara hälsosamt!
Tänker på: Huruvida jag ska följa med Samuel och David ut på fredag... Försökte få med mig en viss kurrie men utan framgång, någon annan som är på?
Nynnar på: Laakso:s underbara låt "Laakso" från första plattan "I miss you, I'm pregnant". It has been a while since I saw your smile last time, it has been a while since I felt the river flow...
Planer för veckan: Tenta på fredag, inlämning av linguistic essay på lördag (kan Camilla läsa sen?) och på söndag kör jag upp vårt fina skid-sällskap till fjällen. Det blir en super-skoj vecka!
Önskan: Att jag sätter igång och pluggar NU! Och att jag gör allt annat jag bestämt att jag ska göra idag, dvs. springa lång-pass, åka till jobbet och lämna in det där pappret så jag får lön den här månaden och slutligen ska jag ha middag stående på bordet klockan 18:30. Fast allra helst önskar jag att allt tisslande och tasslande kunde upphöra så att jag kan få lätta mitt hjärta här på bloggen. Jag börjar bli trött på att ljuga...

RSS 2.0